hd3650 si mandriva(evident probleme)

5 posts / 0 new
Last post
pigulici
hd3650 si mandriva(evident probleme)

deci se daun calculator cu plca video ati hd3650 pe agp, pe care a fost instalat Mandriva 2010 kde(a mers ok) si pe care am instalat Mandriva 2010.1 32b PP Kde, treaba este ca la instalare se instaleaza ok doar daca pun driverul proprietar, buu, dar dupa ce dau si aduc ultimele update-uri inclusiv la placa video numai pot face nimica, doar daca setez driverul free mai misca ceva, misca in sensul ca pot face setarile in safe mode , dar se blocheaza la bootare imediat dupa ce apare mesajul checking for new hardware...ok; intrebarea este cum pot rezolva pana la aparitia altui driver video?

adrian_7
drakconf

la consolă dai `drakconf` şi setezi un driver grafic din lista de drivere free suportate pentru ATI. şi apoi restart: `shutdown -r -t time now` ca root .
Cel mai probabil se mişcă greu deoarece nu ai setat un driver potrivit. Apropo cred că este şi ceva de detecţie automată al celui mai potrivit driver.

maaxx
maaxx's picture
Baga inapoi 2010.0, driverul

Baga inapoi 2010.0, driverul de la ATI nu se pupa cu versiunea de Xorg din 2010.1... Si eu am aceeasi problema cu un HD 4570.
Driverul open source sincer sa fiu merge bine, cel putin din experienta mea (cu Fedora 13 insa), daca masinuta ta nu e un laptop, cred ca poti sa il folosesti linistit, ar trebui sa iti mearga si efectele speciale (compiz etc); daca e laptop se va incinge ca dracu' :)

PS: hmm, vad ca pe 26 iulie au mai scos un driver, ia vezi daca asta iti functioneaza http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

pigulici
cum pot reveni la driverul

cum pot reveni la driverul video anterior(fara reinstalare de SO)?

maaxx
maaxx's picture
Nu cred ca poti, daca te

Nu cred ca poti, daca te referi la driverul proprietar ATI, pt ca iti trebuie un Xorg mai vechi. Poate iti backporteaza symbianflo Xorg altfel nu vad solutie fara reinstall :-)

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)