xmms

21 posts / 0 new
Last post
Danuts
xmms

salutare,

am incercat sa imi instalez xmms, dar aveam nevoie de glib 1.2.2, nu am gasit pe net dar am gasit in schimb glib 1.2.10 dar cand sa instalez glib 1.2.10 imi da urmatoarea eroare dupa ce dau make:

gstrfuncs.c: In function 'g_printf_string_upper_bound':
gstrfuncs.c:870: error: syntax error before string constant
gstrfuncs.c:1037: error: syntax error before string constant
gstrfuncs.c:1080: error: syntax error before string constant
gstrfuncs.c:1111: error: syntax error before string constant
gstrfuncs.c: In function 'g_strdown':
gstrfuncs.c:1139: warning: pointer targets in assignment differ in signedness
gstrfuncs.c: In function 'g_strup':
gstrfuncs.c:1155: warning: pointer targets in assignment differ in signedness
gstrfuncs.c: In function 'g_strchug':
gstrfuncs.c:1314: warning: pointer targets in assignment differ in signedness
gstrfuncs.c:1317: warning: pointer targets in passing argument 1 of 'strlen' differ in signedness
make[2]: *** [gstrfuncs.lo] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/danut/arhive/glib-1.2.10'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/danut/arhive/glib-1.2.10'
make: *** [all-recursive-am] Error 2
[root@localhost glib-1.2.10]#

pls help

Danuts
Re: xmms

am reusit pana la urma merci oricum.

admin
admin's picture
Re: xmms

Danuţ, vezi ca la rubrica Învaţă o sa gasesti documentatie despre cum sa instalezi software pe mandriva. Ce vroiai tu se facea usor cu 'urpmi xmms xmms-alsa'
Nu mai instala programe din sursa, mai ales din cele esentiale precum glib, pentru ca iti vei distruge sistemul de operare.

bafta

romikele
Re: xmms

Logat ca root, comanda:

# urpmi xmms xmms-alsa xmms-skins

rezolva elegant problema instalarii acestui player, cu conditia sa ai adaugat mirrorul de download ca aici

Linux pentru toţi
Linux registered user nr. 468331

Danuts
Re: xmms

multumesc am reusit sa instalez cum mi-ati recomandat, dar am o intrebare cum pun "executabilele " pe desktop sa nu deschide de fiecare data consola si sa scriu "xmms"

multumesc anticipat

Danuts
Re: xmms

intrebare stupida , am vazut acum udne s-a instalat :) s-a rezolvat multumesc oricum

mirceacoman67
Re: xmms

Mai, draga! Cand am instalat io MDK2007, versiunea free, aia pe 4 cd-uri, am setat mediile urpmi, si am pus xmms, apoi xmms-alsa. xmms a functionat extrem de ciudat. Se incarca in treij' de secunde, uneori aparea doar in task, da pe desktop nu era, trebuia sa-l "trag" cu "mouve". De auzit se auzea normal, adica bine. :) Voua cum v-a mers xmms pe 2007?

MaTricks
Re: xmms

Quote:
mirceacoman67 wrote:
. De auzit se auzea normal, adica bine. :) Voua cum v-a mers xmms pe 2007?

Pana la 2006, am folosit xmms din principiii conservatoare. Dar deoarece xmms a fost scos din main, m-am gandit sa incerc si ce a fost pus ca program de muzica implicit, aka amarok. Si ma bucur ca am incercat.
Acum nici nu mai instalez xmms. Amarokul mi se pare mai puternic, are o multime de optiuni care imi plac, dintre care amintesc lyricsurile, colection, context. La context am fost surprins sa vad ca la fiecare piesa pe care o ascult, imi da detalii ample despre ea: detalii despre autor, detalii despre albumul din care face parte, al catelea track era pe albumul original si inclusiv coperta CDului original. Asta poate ca nu este interesant pentru cei care asculta piese razlete, de autori necunoscuti (manelisti, etc), dar cum eu sunt ascultator de rock, fiecare piesa poate fi identificata ca facand parte dintr-un album al unui autor.
Ca si calitate a sunetului, de cand folosesc amarok, nu am mai avut probleme cu fluctuatiile sunetului de care ma loveam in xmms.
In plus, amarok este specific linux, iar xmms era pentru mine un atavism al windowsului.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

mirceacoman67
Re: xmms

prietene, am 39 de ani! pe vremea tineretii mele, manelele erau piese de muzica lautareasca veche, altceva decat astea de acum. mizeria sonora care poarta azi denumirea asta e rezultatul furtului intelectual al unor inculti, care se imbogatesc pe spinarea altor inculti. exclus manele. ascult cu placere hardn'heavy-ul anilor '80, chiar si trupe mai vechi, incepand cu The Beatles. ascult jazz-ul vechilor band-uri. adesea, pentru ambient, ascult bucati simfonice. nu sunt cunoscator, dar imi plac. iti pun creierul la treaba. uneori ascult New Age. e un sunet interesant. nu-ti spun toate astea ca sa vezi ce cult sunt, dar nu vreau sa ramai cu impresia ca sunt manelofil. m-ar racai la orgoliu, intelegi?

ma intereseaza xmms pentru ca nu sunt singurul care foloseste calculatorul, iar doamna mea, care face destule lucruri cu el, e obisnuita cu winamp. prefera ceva "winamp like", intelegi? pentru ea am pastrat xmms, si as dori sa-l pastrez in continuare. amarok e bun, l-am apreciat, ca si fi-miu, care a renuntat practic la xmms.

mersi, oricum. poate totusi l-a instalat cineva, si poate da ceva referinte. orice parere apreciata.

MaTricks
Re: xmms

Nu m-am ganditi nici o clipa ca ai fi un ascultator de manele. Era o afirmatie legat de faptul ca amarok e posibil sa nu gaseasca lyrics pentru o anumita categorie de "melodii" si probabil nu poate da informatii despre anumiti "artisti", deoarece amatorii acestui gen nu se prea inghesuie sa puna versuri si informatii pe internet.
Cat despre doamne... te inteleg perfect. Si a mea face mai greu trecerea de un tip de program la altul. Mult mai greu decat fiu-meu. Totusi amarokul i-a placut.

La inceput a fost . . . kernelul!
Close Windows...Open Source.

shivali
Re: xmms

Eu am instalat xmms de pe distributia din 2006 unde sunt acolo toate dependintele, pluginurile skinurile si tot ce vrei. Astfel nu mai stai pe internet vanand dependintele. Asa am rezolvat eu. Sunt un fan xmms pt ca este simplu eficient si nu da erori cand iti e lumea mai draga.
Succes

mirceacoman67
Re: xmms

ai instalat pachetele rpm de pe distro-ul 2006 pe mandriva 2007? poate ai 2006-le pe DVD. eu am pe 3 CD-uri, si xmms lipseste, iar cu urpmi xmms si urpmi xmms-alsa nu a iesit prea bine. pe 2006 merge perfect. pe 2007 se comporta ciudat interfata grafica.

si eu apreciez simplitatea si eficienta xmms. daca scoti sunetul intr-o scula de camera mai batraneasca (combina, casetofon), si folosesti mp3 cu VBR impachetate cu lame, cu plugin-ul ExtraStereo activ se obtin rezultate remarcabile.

mirceacoman67
Re: xmms

domnilor, nu pot sa cred ca ati renuntat aproape incorpore la xmms odata cu mandriva 2007. cu exceptia lui shivali, caruia inteleg ca-i functioneaza bine, nu l-a mai instalat nimeni? help pls!

shivali
Re: xmms

Da, eu am xmms-ul de pe DVD-ul cu powerpack. Daca il vrei da-mi o adresa de mail si ti-l trimit eu. Cred ca are sub 10 mb cu totul deci merge intr-o singura bucata ca attachment (pe yahoo).
Merge si amarokul bine, dar eu sunt mai conservator.

admin
admin's picture
Re: xmms

Am avut aceleasi problemel cu XMMS (se incarca greu, cand umblu in configurari iar se misca greu). Am ajuns la concluzia ca ar putea fi o problema de gtk (v.1) legata de randarea fonturilor cumva, pentru ca mi se urca X-ul si xfs-ul in draci in top (rupe procesorul in doua cu alte cuvinte).
Am renuntat la el momentan in favoarea rhythmbox, dar ma voi intoarce dupa ce se corecteaza acest bug (if at all), pentru ca mi se pare cel mai eficient player de mp3/ogg din lumea linux.

PS: la un playlist de cateva mii de mp3-uri, rhythmbox imi mananca ~150 MB RAM. Inacceptabil. Probabil este valabil si pentru Banshee sau Amarok.
PPS: imi lipsesc enorm scurtaturile "j" si "q" din XMMS. XMMS-Alarm de asemenea :-)

mirceacoman67
Re: xmms

Quote:
shivali wrote:
Daca il vrei da-mi o adresa de mail si ti-l trimit eu.

ti-am trimis mail-ul pe privat. multumesc.
crezi ca va merge? ai driverul grafic al vendorului placii? eu il am pe cel venit cu versiunea free. oare conteaza asta?

Quote:
maax wrote:
Am ajuns la concluzia ca ar putea fi o problema de gtk (v.1) legata de randarea fonturilor cumva, pentru ca mi se urca X-ul si xfs-ul in draci in top (rupe procesorul in doua cu alte cuvinte)...
[...]mi se pare cel mai eficient player de mp3/ogg din lumea linux.

se pare ca e un bug adevarat. nu se rezolva prin stergerea unui ";" la sfarsitul unei linii de cod :)
intuitiv, am simtit ca simplitatea sa ascunde o mare eficienta. nu e doar un... ehem... atavism windowsian.

shivali
Re: xmms

ti-l trimit maine de la servici, ca de acasa dureaza 2 h la zapp-ul meu de vis...

nu am primit nici un mail de la tine

trimite-l pe

cgherman
cgherman's picture
Re: xmms

pachetele le gasesti si pe orice mirror in folderul 2006: de ex aici.

mirceacoman67
Re: xmms

shivali
mail=username-ul+@yahoo.com
am trimis un PM, dar probabil am facut-o prost

maaxx
sa nu uitam mpg123. no graphique! just the sound coming from nowhere. imi va lipsi xmms, dar pana atunci folosesc consola. :)

mirceacoman67
Re: xmms

pachetul xmms cere libxmms1-1.2.10-20mdk.i586.rpm, care la randu-i cere libgtk+1.2-1.2.10-45mdv2007.0
sistemul cere CD-ul 2, instaleaza libgtk, apoi pune si xmms si xmms-alsa fara probleme. comportarea insa e la fel de bizara ca si la prima instalare a xmms pe mdv2007. maaxx a avut iarasi dreptate. libgtk e de vina.

oare ce s-ar intampla daca as instala versiunea de libgtk de pe mdv2006??? merita sa-ncerc?

admin
admin's picture
Raspuns: xmms

Cum am zis si mai sus problema se trage de la GTK v. 1.x, si anume - nu-i plac fonturile unicode, asa ca daca din preferintele XMMS > Fonts debifati "Use fontsets" si "Use X font" si totul ar trebui sa mearga normal.