Upgrade la KDE

6 posts / 0 new
Last post
Quda
Upgrade la KDE

Cum pot face usor un update (upgrade?) la KDE 3.4.x de la 3.2 ???
Se poate altcumva, fara descarcarea-compilarea-instalarea intregului pachet din surse (asta ar fi prea mare nebunie si nu am timp si mi-e frica sa nu daram sistemul) ?

admin
admin's picture
Re: Upgrade la KDE

De cate ori am incercat sa instalez un kde mai nou peste cel vechi am reusit sa bushesc sistemul! Probabil asta vei reusi si tu..
Acum ar mai fi o solutie: sa nu instalezi nimic din kde din rpm-urile de la mandrakelinux si sa iei sursele de pe net sa ti le compilezi & instalezi. Tine cont totusi, ca folosind aceasta cale vei pierde posibil multe din avantajele pe care le ai folosind versiune oficiala de kde suportata de mandrake.. nu stiu cat de intelept e sa renunti la un kde mai vechi dar foarte functional pentru unul mai nou. Eu nu as renunta.
btw, am incercat kde 3.4 pe vector si slackware si, afara de cateva brizz-brizz-uri noi nu am observat nimic in plus!
Multe din pachetele din mandrake au ca dependinte cine stie ce librarii ale KDE.. asa ca be advised.

adyx
Re: Upgrade la KDE

Le poti lua de aici http://anorien.csc.warwick.ac.uk/mirrors/thac/10.1/RPMS/kde-3.4.0/ dar ai grija ca multi au avut probleme cu ele. Zilele acestea trebuia sa apara un update. Mai asteapta putin pana intra noile pachete si cred ca poti face upgrade.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

cgherman
cgherman's picture
Re: Upgrade la KDE

poti incerca ce am facut eu:
descarci aplicatia Konstruct si cu o conexiune buna la net compilezi in /opt/kde tot KDE 3.4 urmand indicatiile (si multe :pint: ). Daca nu-ti place poti sterge directorul creat si reveni la versiunea veche.
Atentie vor disparea niste intrari din meniu. :lol:

Quda
Re: Upgrade la KDE

Quote:
maaxx a scris:
... Tine cont totusi, ca folosind aceasta cale vei pierde posibil multe din avantajele pe care le ai folosind versiune oficiala de kde suportata de mandrake.. nu stiu cat de intelept e sa renunti la un kde mai vechi dar foarte functional pentru unul mai nou. Eu nu as renunta.
btw, am incercat kde 3.4 pe vector si slackware si, afara de cateva brizz-brizz-uri noi nu am observat nimic in plus!...

Merci!
Daca e asa , renunt, ca nu are rost, deoarece 3.2-ul din distributie e foarte stabil si ma impac excelent cu el. :-D

cgherman
cgherman's picture
Re: Upgrade la KDE

am vazut ca cooker include deja pachetele KDE 3.4 compilate