Un viitor fara M$

yo5bdm's picture

Free Software Magazine a publicat un articol in care descrie foarte interesant cum vad ei viitorul industriei IT.
Intrucat pe scena IT lucrurile se schimba extrem de rapid, spun ei, visul lui Bill Gate$ ca fiecare om sa posede "pe birou" un PC care ruleaza Windows se naruie. Aceasta in parte datorita continuei miniaturizari a laptop-urilor (Personal Computer are un cu totul alt inteles, nu?). Hardware-ul nu este chiar cutting-edge, deci rularea vista pe un astfel de calculator ar fi, citez: "ca punerea unui elefant pe un scaun de bebelus". Totusi, oamenii nu vor fi multumiti nici de XP, deoarece: "Ubuntu are si OpenOffice". Si DELL a contribuit la urcare Linux-ului, prin ofertarea laptopurilor cu Linux preinstalat.
Nici piata telefoanelor nu o duce bine, odata cu lansarea Android, sau chiar si piata jocurilor, multi azi folosesc win doar ca si "consola" de jocuri, dar pe viitor vor folosi o consola adevarata de gen Wii sau PlayStation. Articolul "spera" ca M$ sa nu aiba bani de turnat in "Xbox".
Aceasta a fost doar un preview al articolului, pentru mai multe detalii, va rugam sa cititi intregul articol (din pacate in limba engleza). Viitorul va fi oricum unul mai bun fara monopolul M$. De ce? Stiti si voi de ce.