Server-hosting pt mai multe domenii

6 posts / 0 new
Last post
Anonymous
Server-hosting pt mai multe domenii

Se dau urmatoarele date ale problemei:
1. ISP iti furnizeaza o adresa IP publica.
2. Tu vrei sa gazduiesti 5 (cifra aleasa aleatoriu) domenii. Le inregistrezi la RNC: http://www.dom1.ro, http://www.dom2.ro samd si dai ca IP *.*.*.* (desi mi se pare ca-ti cer doua IP pt a le introduce in DMOZ).
Utilizatorul din Kurdistan vrea sa acceseze http://www.dom1.ro, introduce in browser adresa si este directionat catre *.*.*.*, dar si utilizatorul din Peru vrea sa vada http://www.dom2.ro si este directionat TOT CATRE *.*.*.*
Cum stie PC cu adresa publica *.*.*.* sa-l trimita pe slavon la apache/htdocs/dom1/ si pe sud-american la apache/htdocs/dom2/ ?
Care sunt ustensile ce se folosesc in aceste cazuri ?
Pare un pic ... puerila intrebarea, probabil, dar nu cer explicatii stufoase. Vreau un nume de serviciu, protocol sau ...???... sau un link si ma documentez singurel (nu vreau sa deranjez pe nimeni).
Multumesc.

PS. Cei care sunt din Bucuresti sau din Alexandria si vor Mandriva 2005 Limited Edition pe DVD sunt asteptati sa trimita PM, si in masura timpului avut la dispozitie, le voi realiza copii.

cgherman
cgherman's picture
Re: Server-hosting pt mai multe domenii

ptr asta exista DNS (Domain Name Service) ce face convertirea (translatia) adresei http://www.dom1.ro la IP *.*.*.*

http://www.dns.net/dnsrd/

Anonymous
Re: Server-hosting pt mai multe domenii

Dar eu am la RNC pt toate domeniile aceeasi adresa IP.

cgherman
cgherman's picture
Re: Server-hosting pt mai multe domenii

corect.

pe serverul tau de web trebuie sa-ti creezi virtual hosts (domenii virtuale?) la fiecare domeniu dorit http://www.dom1.ro, http://www.dom2.ro....

http://httpd.apache.org/docs/1.3/vhosts/
http://httpd.apache.org/docs/2.0/vhosts/

http://www.apacheweek.com/features/vhost

adyx
Re: Server-hosting pt mai multe domenii

Tu in browser nu tastezi un IP ci o adresa. Dupa ce DNS-ul l-a dus pe utilizator la IP-ul respectiv, este mai departe treaba serverului web sa dea fiecaruia pagina pe care a tastat-o in browser. Citez de pe Wikipedia.

"Translating numeric addresses to alphabetical ones, domain names allow Internet users to localize and visit websites. Additionally since more than one IP address can be assigned to a domain name, and more than one domain name assigned to an IP address, one server can have multiple roles, and one role can be spread among multiple servers."

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Anonymous
Re: Server-hosting pt mai multe domenii

Multumesc. Acum am inteles si n-am sa va mai deranjez decat cu detalii si situatii concrete. Voi aplica si apoi voi intreba. :-)