segmentation fault

12 posts / 0 new
Last post
bubu
segmentation fault

Poate ma ajuta si pe mine cineva.Am instalat pe un calculator cu HDD SATA Mandrake 10.0, la instalarea yahoo messenger mi-a dat "segmentation fault"Ce inseamna acest mesaj.

admin
admin's picture
Re: segmentation fault

inseamna ca ceva nu se pupa pe undeva si ai facut-o de oaie
oricum, cred ca stiu de ce ti-a dat acea eroare si anume pentru ca ai selectat ca ymessengerul sa iti creeze shortcut-uri in kde si gnome. un client excelent pt yahoo (icq, msn etc) este Gaim, ti-l recomand, este mai bun decat invechitul ymessenger.

bubu
Re: segmentation fault

Merci mult.

Am reinstalat Linux-ul si ymessenger, debifandu-i toate optiunile si se pare ca nu mai sunt probleme.In ceea ce priveste- gaim-ul, am incercat sa ma conectez pe contul de yahoo, dar nu merge, in schimb pe MSn da. Ce cauza ar putea fi? Ai vreo idee?

a13x
Re: segmentation fault

Gaim-ul nu merge pt ca Yahoo si-a schimbat protocolul. Fa-ti un upgrade (ultima ver e 1.1.0) si scapi de probleme. ;)

admin
admin's picture
Re: segmentation fault

gasesti intotdeauna ultima versiune aici si pentru mandrake:
http://gaim.sourceforge.net/downloads.php
PS: rpm-ul pentru mandrake 10 merge si pe 10.1

bubu
Re: segmentation fault

Probelema pare insa mai complicata. De conectat cu noua versiune pot sa ma conectez, insa nu mot modifica sau schimba accountuul Primesc un mesaj de genul:

unknown symbol: gtk_combo_box_with_new_model

AM mai intrebat pe altii si mi s-a mai spus ca problema asta a mai fost intalnita, e adevarat insa ca pe un alt linux. Ai vreo idee de rezolvare.

admin
admin's picture
Re: segmentation fault

nici o idee, intreaba pe acei indivizi cum au rezolvat problema pe "celalalt" linux.

bubu
Re: segmentation fault

Unul mi-a spus ca a schimbat distributia cu una mai noua si a mers.

Dar parca nu imi vine sa cred ca e vorba de distributie. Trebuie sa fie o smecherie care trebuie facuta si nu stiu eu de ea.

admin
admin's picture
Re: segmentation fault

nu stiu ce sa mai cred, ..folosesc linux la modul intensiv de vreo doi ani de zile.. si gaim cam tot de pe atunci si nu m-am lovit de asa problema.. ciudatenia naibii cum li se intampla unora tot felu de probleme.

bubu
Re: segmentation fault

Eu nu sunt deloc un expert in linux asa ca nu stiu cum patesc altfel tot felul de chestii de genul. Poate ca sunt incepatori ca mine si de aia. In mod cert insa, din cate am vazut, nu exista specialist linux care sa cunoasca toate problemele care pot aparea.

Sincer vorbind, in cat timp ai ajuns sa te descurci bine in linux.

admin
admin's picture
Re: segmentation fault

nu cred ca e din cauza ca sunt incepatori, sau poate de acolo o fi.. in fine, treaba nasoala e ca tot nu ii dam de cap problemei.
iar legat de intrebarea cu timpu si linuxu cred ca e mai greu de zis.. am inceput sa ma simt stapan pe mine si sa nu imi mai "fie frica" cam dupa vreun an de zile, adica am ajuns in stadiul in care puteam zice "bun, habar nu am sa fac acest lucru.. asta e, citesc si-mi bat capu pana iese". partea misto e ca in linux nu trece o zi de la dumnezeu fara sa invat sau sa descopar un lucru nou.

bubu
Re: segmentation fault

Eu abia m-am apucat sa invat Linux si am noroc cu mandrake, ca altfel imi faceam bubu in cap. Mandrake mi se pare versiunea perfecta sa te apuci de invatat llinux... se pare ca ceea ce si-au propus cei de la mandrakesoft au reusit.

In ceea ce priveste rezolvarea problemei, probabil ca mai devreme sau mai tarziu sa ii dau de cap, intr-un fel sau altul. Cel de care spuneam ca a mai avut problema asta si a inlocuit versiunea nu stia nici pana acum care a fost cauza. Pur si simplu a constatat ca merge in noua versiune si atat.

Ce este mai ciudat este faptul ca gaimm-ul merge, insa nu pot modifica accountul. Nu e greu dupa mesaj sa imidau seama ca e ceva legat de grafica, ceva ce nu recunoaste. O sa incerc sa dau instalez tot ceea ce este legat de gtk si ... cine stie?

Oricum, merci pentru sfaturi. Daca reusesc o sa dau de stire, ca s-ar putea sa mai aiba si altii problema asta.