Sa vedeti chestie idioata

4 posts / 0 new
Last post
Utopic Mike
Sa vedeti chestie idioata

Am doua harduri la pc. Linux-ul, la instalare, le-a detectat bine, atat hardurile cat si partitiile (care sunt fat32). Si evident ca le-a mountat in mnt/win_?? Dupa ce am stat cu ele asa, a ajuns sa ma streseze situatia cu numele folderelor de mount criptice, asa ca zic eu, hai sa le redenumesc. Zi si facut:
su ...
konqueror &
intru in mnt/ le iau pe fiecare si dau, evident, F2. Bag eu de seama ca face alte foldere cu numele pe care le dadeam eu: a, pai nu-i nimic, las ca le sterg eu pe alea vechi dupa ( :-) ) Si fac eu operatiunea asta de cateva ori... apoi bag de seama ca lucra hdd-ul si mergea cam greu konqueror-ul. Zic eu, eh, las ca cine stie ce isi mai aranjeaza el p-acolo. Bineeeee. La un moment dat imi apare mesaj de eroare ca nu mai are loc sa copieze nush' ce. "Ce draq are?" Ii dau cancel, si continui. In final, zic, hai sa dau un restart sa vad cum apare apoi sa sterg folderele vechi. Cand la restart, nu mai booteza in X, decat in linie comanda. startx da un mesaj ca nu poate sa scrie nush' ce si da o adresa de memorie... Daca ma luam dupa aia ziceam ca s-a bulit vreun fisier de configurare si a luat-o razna.
Noroc ca la bootare imi aparuse pt scurt timp in mesaj ceva cu low disk space. Asa ca ma duc in mount si hai sa stergem folderele alea facute. incerc cu rm, rm -d, rm -d -r, parca nici nu le stergea si imbatraneam in ritmul asta. In final a mers cu rm -d -r -f ...
Evident, reboot.... si mere.

Asta patesti daca pleci la drum de linux cu mentalitate de windows.

E drept ca eu am fost idiot la faza asta, insa normal ar fi sa nu te lase sa redenumesti mount pointul daca nu binevoieste sa faca ceeace sustine (ca ar face).

Morala? "Nu bate cuie ca tocesti ciocanul !"

Eh, hai ca ma duc sa editez fstab sa vedem daca o scot la capat asa. :-D

Radu
Re: Sa vedeti chestie idioata

Te`ai scos ...

Next time google it & ask guru`s ! :-D

Utopic Mike
Re: Sa vedeti chestie idioata

Quote:
HAPPYY a scris:
Te`ai scos ...

Next time google it & ask guru`s ! :-D

La ce sa mai cauti pe google cand ai incredere in fortele tale (de a face prostii)??!? DUH! :-D

DISCIPLE
Re: Sa vedeti chestie idioata

Mishto dar cre ca ai greshit morala! :-)

Morala este : NU LUCRATZI CU WINDOWS`U K STRICA!! :-D :-D