Re: Vulnerabilitatea open-source

3 posts / 0 new
Last post
adyx
Re: Vulnerabilitatea open-source

Se tot vorbeste in lumea informaticii, mai ales a Internetului despre vulnerabilitati, despre acele aspecte ale unui program ce permit in anumite conditii actiuni distructive asupra sistemului ce ruleaza aplicatia respectiva. In ultima vreme cel mai legat de aceste vulnerabilitati a fost numele browserului Firefox. Destul de interesant acest aspect, mai ales ca, acum, cand el s-a raspandit suficient, este inevitabil sa devina tinta atacurilor pe Internet. Se pune intrebarea, tinand cont de lista de probleme care se tot ivesc de la o zi la alta, daca nu cumva aceste vulnerabilitati, inainte obisnuite doar ale Internet Explorerului nu au un substrat mai adanc, si ies la iveala in conditii de utilizare reale. Este momentul cand open-source are ocazia sa demonstreze ceva, dar nu in conditiile marcarii pasive a defectelor adversarului ci in conditii de lucru intense, pe sute de mii de masini simultan. Este o evolutie de urmarit. Totul este inca la inceput, problemele sunt minore, updateurile apar extrem de rapid, dar este evident ca undeva acolo mens rea pandeste, si acest proiect este un adversar nou si interesant. Chiar daca unele dintre probleme sunt ceva mai vechi si au fost corectate, puteti consulta o lista aici.

admin
admin's picture
Re: Vulnerabilitatea open-source

Nu exista software perfect, asta e clar. Este normal ca problemele de securitate sa apara, dar nu cred ca gravitatea lor se va ridica la nivelul celor din IExplorer.

adyx
Re: Vulnerabilitatea open-source

Da, ca nivel de gravitate sunt mai slabutze (cel putin momentan). Ceea ce am vrut sa subliniez este faptul ca una este sa fie folosit un soft in mediu restrans si una este fie folosit la scara mondiala si sa fie luat la puricat... Eu sunt convins ca se va descurca admirabil pana la urma.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.