Raspuns: Idei pentru Mandriva 2008!

3 posts / 0 new
Last post
admin
admin's picture
Raspuns: Idei pentru Mandriva 2008!

A aparut in wiki-ul Mandriva o sectiune despre ideile care vor fi la baza versiunii 2008 a Mandriva.
Pentru curiosi sau cei ce pot veni cu sugestii: http://wiki.mandriva.com/en/Development/Ideas/Mandriva_2008

cgherman
cgherman's picture
Raspuns: Idei pentru Mandriva 2008!

interesanta ideea cu live DVD, sa vedem daca va fi...

beranger
beranger's picture
Raspuns: Idei pentru Mandriva 2008!

Ha! Tocmai ce ma uitam ieri pe ce zice "concurenta": http://idea.opensuse.org/content/ideas

Pe de alta parte, ma scuzati, fratilor, dar eu nu mai am incredere in capacitatea de judecata a baietilor de la Mandriva. Momentan sunt suparat pe Fabrice Facorat si pe Adam Williamson, care mi se par (sa fiu iertat), niste dobitoci.

Nu o sa inteleg nici mort de ce, pentru un presupus bug (care nici nu stiu in ce conditii se manifesta, eu nu l-am intalnit niciodata), s-a decis ca Klipper sa nu fie pornit automat in KDE in Mandriva! Iar Fabrice Facorat a inchis cu WONTFIX Bug #30075.

Tot asa, din cauza unui bug, Kaffeine este "persecutat", desi mie imi este foarte util (folosesc MPlayer sau VLC numai cand ceva chiar nu merge cu xine-based players; asa-s eu, conservator) -- si Kaffeine era candva foarte popular in lumea KDE, daca nu ma insel.

Furthermore, ma supara un bug care apare numai pe instalarile derivate din "One", nu de pe DVD: bug #31602. Ei bine, domnul AdamW zice ca nu-i mare branza, si daca el nu editeaza niciodata fisiere la distanta cu fish:// in Konqueror si Kate (sau ssh:// in Nautilus si gedit), nu importa ce nu merge: "I doubt that more than a couple of percent of users edit text files over an SSH link using a graphical editor. I've certainly never done it, or needed to. ... It doesn't surprise me at all that no-one noticed the problem before now, and it's hardly a crippling bug."

Imi pare rau, dar asta e unul din putinele lucruri elementare, dar imposibile in Windows -- sa editezi via SSH un fisier de la distanta (si nu intr-un terminal, ci cu un editor local). Ma simt handicapat in Windows cand trebuie sa folosesc PuTTY si sa editez cu vim ceva pe un server de la mama dracului.

Ca sa inchei, degeaba vine poporul cu idei pentru Mandriva 2008, cand deciziile "facatorilor" de Mandriva sunt proaste in sine.