probleme la instalare 10.1

5 posts / 0 new
Last post
29-ers
probleme la instalare 10.1

salut. sunt mai mult decat novice in ale linux-ului. problema mea este ca nu pot instala MAndrake pe un amd 1600+, 256 RAm. am formatat hardul pe fat32, am ales boot from cd dar cauta in caontinoare NTDLR-ul. am descarcat 10.1 de pe site0ul oficial, l-am scris cu nero ca boot cd, sau ca pe orice cd data, am incercat tot ce mi-a trecut prin cap. daca aveti idee unde am gresit va rog, iluminati-ma.
tks
anyone-help!

adyx
Re: probleme la instalare 10.1

Daca esti sigur ca sistemul tau "stie" sa booteze de pe CD,si este setat corect in privinta asta, atunci problema vine de la maniera in care ai tras CD-ul. Distributiile Linux vin format ISO. Aceste imagini trebuiesc trase nu ca Data CD cum spui tu, ci ca imagini ISO. Habar nu am sa iti spun exact ce sa alegi din meniul NERO, dar mai mult ca sigur vei gasi ceva de genul Burn ISO image. O proba simpla pe care o poti face este sa bagi CD-ul in unitate si daca pe el vei vedea fisierul imagine, este tras gresit, daca vezi o structura de directoare ce contine niste fisiere .rpm, l-ai tras corect. Imaginea trasa corect, face discul automat bootabil, deci nu mai trebuie sa faci nimic suplimentar...

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

29-ers
Re: probleme la instalare 10.1

mai incerc si te anunt. tks!

skyos
Re: probleme la instalare 10.1

Quote:
adyx a scris:
"Habar nu am sa iti spun exact ce sa alegi din meniul NERO, dar mai mult ca sigur vei gasi ceva de genul Burn ISO image."

in meniul nero burn nu nero expres exista la Recorder optiunea burn image pe care o alegi si scrii acea imagine pe cd (r sau rw) ,daca ai scris imaginea buna a mdk cd 1 de la orice release cind o sa introduci cd in unitate in mediu win o sa-ti apara interfata mdk cu optiunile de instalare si ceva instructiuni de instalare

succes

29-ers
Re: probleme la instalare 10.1

am reusit. tks! e adevarat ca au aparut alte pb. aveam o versiune pe 3 cd-uri luata de pe oDC, care din pacate nu mergea. am luat official de pe site-ul lor si a boot-at. dar nu a recunoscut community downloads. chiar acum trag cd-ul 2. merci pentru ajutor si promptitudine.
salut.