placa de sunet nedetectata

6 posts / 0 new
Last post
padiro
placa de sunet nedetectata

Sarbatori Fericite si felicitari pentru site!

Am achizitionat recent o placa de sunet SB Audigy LS pe care Mandrake n-o detecteaza. Am reinstalat sistemul (este 10.1 Official) dar fara nici un rezultat.
In Control Center o identifica corect, dar la driver apare mesajul "module: unknown" Am incercat sa rulez in consola "alsaconf" si nu-mi detecteaza placa. Ce pot sa fac pentru a avea sunet sub Linux Mandrake cu aceasta placa de sunet?

admin
admin's picture
Re: placa de sunet nedetectata

se pare ca driverul pentru placa ta nu exista in kernel :-/ i wonder why
oricum driverul impreuna cu instructiunile de instalare se gasesc aici: http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Creative+Labs&card=Sound+Blaster+LS.&chip=SB0310%2C+P17&module=audigyls
ai putea de asemenea sa incerci (e doar o idee) driverul pentru SB Live 5.1 ( modprobe snd-emu10k1

adyx
Re: placa de sunet nedetectata

Corect ! modprobe snd-emu10k1 iti rezolva problema. Audigy si vechiul SB Live au acelasi chipset. Oricum, daca faci o reinstalare de sistem, cred ca o sa ti se ofere posibilitatea de a instala corect modulul respectiv, dar asa, daca placa nu a fost in calculator la instalare se pare ca nu catadicseste sa iti spuna ce e e cu ea.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

admin
admin's picture
Re: placa de sunet nedetectata

pai atunci nu mai are nevoie de reinstalare
echo "/sbin/modprobe snd-emu10k1" >> /etc/rc.local
si gata, se va reincarca la fiecare bootare a sistemului.
vezi ca trebuie sa te joci si la un mixer ca sa setezi volumul care default mi se pare ca e zero (aumix, kmix etc).

padiro
Re: placa de sunet nedetectata

Am urmat instructiunile gasite la adresa http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=Creative+Labs&card=Sound+Blaster+LS.&chip=SB0310%2C+P17&module=audigyls si placa functioneaza partial in sensul ca daca vreau sa ascult muzica cu XMMS sunetul se aude intrerupt, iar daca ascult cu Kaffeine se aude normal. Kmix se blocheaza la lansare (nu gaseste alsamixer) cu toate ca daca lansez comanda alsamixer in consola se poate regla volumul sunetului (dar numai pentru boxele din fata). Se pare ca am rezolvat partial. Placa are chip-ul 10k1 deci logic ar tebui sa mearga comanda modprobe snd-emu 10k1, dar cum scap de ceea ce am facut pana acum fara sa reinstalez sistemul ?
Multumesc !

adyx
Re: placa de sunet nedetectata

Acum, daca mai ai probleme, ele sunt legate de programele pe care le folosesti. De exemplu, pentru XMMS, selecteaza ca plugin xmms-alsa pe care trebuie sa il si instalezi in prealabil.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.