Nu revine la GNOME

21 posts / 0 new
Last post
ono
Nu revine la GNOME

Am instalat initial Mdv. 2010.1 GNOME. Apoi, cu task-kde am instalat si KDE. Dupa asta, am actualizat la kde 4.5 (cum am vazut pe forumul nostru) Mergea bine, dar am incercat sa trec din nou la afisare GNOME. Am intrat in MCC, Boot ... si am selectat GNOME, vrand "sa ma intorc la prima dragoste". Dar acuma cand porneste, se blocheaza si raman sa ma uit la un ecran negru ca pana corbului. Nu trec de partea cu apasa Esc pentru detalll, Cu failsafe porneste, dar nu stiu cum sa dau din nou la KDE macar, Am incercat sa intru cu su, apoi mcc, dar meniul nu are optiuni de revenire. Nici cu boot cu grub text nu intru in sistem. Am mai incercat cu urpmi task-gnome (failsafe), dar zice ca nu porneste serviciul HALL. Oare se mai poate repara? Va rog frumos sa ma ajutati.

symbianflo
symbianflo's picture
incearca asa : in mcc

incearca asa : in mcc reimposteaza KDM , daca ai accesul automat redefineste-l in manual

si la login alege sesiune gnome in loc de altele , cind te intreaba daca o vrei de default dai accepti /confirmi .
HAL e hardinkat in KDM in GDM nu stiu .

uitasem , din failsafe foloseste startx daca nu te descurci din text


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
Nu mai vrea GNOME

Am intrat in failsafe, altfel nu a vrut si i-am dat comanda kdm. Am primit ca raspuns: Warning: Cannot open ConsoleKit session: unable to open session: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: no such file or directory.
Dupa asta se blocheaza totul, atat mausul, cat si tastatura si nu pot sa dau nici macar OK. trebuie sa opresc fortat calculatorul.
Daca din failsafe dau startx, apare un ecran rosu, dar imediat se intepeneste totul si iar trebuie sa ies fortat din calculator.
Ce as mai putea face?

ono

symbianflo
symbianflo's picture
aici e ceva ce nu merge cum

aici e ceva ce nu merge cum adica numai failsafe ? ai piscalit si la grub?sau la boot?
Scuze da tu din grub pornesti in failsafe sau din kdm/gdm?

daca din kdm/gdm atunci apasa shutdown si alegi konsole login
faci login in konsola si lansezi startx, dupa aia schimbi in mcc chestiile de mai sus

daca din grub ai chestiile astea atunci iti lipsesc voci din boot si atunci ai umblat cu cizmele prin grub nu numai
modificat DM-ul .


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
chiar nu merge

Va sa zica, eu pornesc calculatorul. Apare meniul cu mandriva 2010.1 care porneste. Pe randul de mai jos, apare tot mandriva 2010, care porneste in mod degradat. Cum patesc eu: daca pornesc din meniul default (care se activeaza singur dupa 10 sec), atunci ruleaza putin, cand se incarca (ceva). Apoi, cand trebuie sa apara dreptunghiul din centrul ecranului, pe care scrie GNOME ....., ecranul ramane negru, sageata cursorului mausului sta aplecata pe o parte fix in centrul ecranului si asta reprezinta tot ce pot obtine de la calculator. Daca selectez rindul cu mandriva in mod degradat, atunci ajunge, dupa o vreme, ajunge in consola cu prompterul sh#. ( la asta ii ziceam eu failsafe) Nici vorba de ceva parte grafica. De aici incolo, daca dau startx, atunci vad un ecran rosu, si asta reprezinta singura deosebire dintre ecranul negru, afisat la prima varianta si cel rosu de acuma. Se blocheaza beton. Dar daca nu dau startx, pot sa introduc comanda mcc, unde apare un meniu intr-un chenar, cu o serie de optiuni, dar niciuna nu se refera la revenirea la KDE, GNOME, LXDE, etc, etc. macar. De unde sa umblu cu cizmele? MI-as trage si o pereche de poante si o fustita de balerin(a) si as umbla doua zile numai asa, daca asta ar salva situatia! de kdm am auzit de la colegul de mai inainte, si tot astfel despre gdm. ( Da pe asta nu i-am dat-o.)
Zau, chiar nu stiu sa explic mai clar! Care shutdown, care login, care konsola! Nimic din toate astea pana acuma! Va rog, ajutati-ma!

ono

symbianflo
symbianflo's picture
asculta , o fi vina mea ca nu

asculta , o fi vina mea ca nu ma stiu bine pe romaneste , da since nu am inteles nimic ...

zici:

> Apare meniul cu mandriva 2010.1 care porneste.

asta ar meniul bootloaderului? ( grub? )
zici:

> Pe randul de mai jos, apare tot mandriva 2010, care porneste in mod degradat.

habar nu am ce saracie vrea sa fie asta , sorry , da de la mandrake 10 pina acuma "mod degradat." nu am auzit ,
o fi failsafe/safe mode?

zici:

> Cum patesc eu: daca pornesc din meniul default

care e meniul de default ce zice acolo ? care kernel booteaza? e lincat la imaginea kernelului?

zici: `Daca selectez rindul cu mandriva in mod degradat, atunci ajunge, dupa o vreme, ajunge in consola cu prompterul sh#. ( la asta ii ziceam eu failsafe) Nici vorba de ceva parte grafica. De aici incolo, daca dau startx`

aici ii dai login cu user si dupa aia cind ti-l cere ,passwordul tau

dupa aia dai startx dupa ce esti logat cu user si pass ,
din init0 nu are sens sa lansezi X daca nu l-ai configurat , dai un xinit si un bash ca sa ai X pe init0 ( init zero).
Oricum eu continui sa cred ca tu nu ai schimbat numai desktop managerul de la kdm la gdm altfel problemele astea nu ar trbui sa fie .
**Poate cel mai bine asteapta pe cineva cu sistemul pe romaneste si care stie mai bine .**


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
cam asta este

situatia. Da e vorba de meniul grub, care apare prima data cand pornesti calculatorul. Si asa s-a tradus failsafe de cei care au lucrat pentru varianta romaneaasca, == pornire in mod degradat. Eu am mai instalat mandriva, odata si pe engleza, doar ca pe urma nu aveam diacritice decat dca le instalam special, altfel imi oferea doar limba burneza, din start. (Am postat si pe forum atunci). Va sa zica, rindul de sus, al meniului ( primul item) e Mandriva 2010.1 Spring, iar al doilea item este Mandriva .... degradat. (failsafe deci). Dar eu de obicei renunt sa mai ma loghez cu parola, merg cu default user (care eram eu) si passwordul era cu autologin, asadar, porneam calculatorul si el lucra singur pana se incarca de tot. Ei, ultima oara cand a lucrat bine, am intrat pe mcc si am schimbat optiunea de pe KDE pe GNOME (doar atata am facut). La repornire, am ajuns cu incarcarea programului doar pana la ecranul negru, de dinaintea afisarii siglei GNOME. Acolo se bloca de-a binelea. Pot intra doar pe failsafe, dar cand i-am dat xinit, mi-a aparut consola obisnuita din GNOME, dar tot blocata, nu o pot accesa. Am mai incercat sa intru cu rescue bootloader, din chitul de instalare, dar nu se intampla nimica. Sper din toata inima sa fi fost macar acuma mai clar. Imi lipsesc cunostintele solide de linux, ( dar este si el, linuxul, de vina, merge prea bine si nu-mi da ocazia sa il invat asa de repede, fiindca nu se strica ). Multumesc mult, anticipat!

PS
Cand intru pe failsafe, dau comanda mcc si imi apare un chenar cu meniul urmator:
Control Center
Choose the tool you want to use

* 3D Desktop effects
* Auto Install,
* Boot Loader
* Display
* Firewall
* Internet connection sharng
* Keyboard
* Mouse
* Network & Internet
* Partitions
* Services
* Users and groups

O fi un articol din ele de ajutor?

ono

symbianflo
symbianflo's picture
Dar ai incercat cum ti-am

Dar ai incercat cum ti-am scris mai sus?

cind se termina de incarcat in failsafe si ramii cu "sh#:" sa scrii "login" , enter , duapa aia username si password , si duap aia sa lansezi "startx" ??

nu stiu cum sa-ti explic altfel sorry

PS. chiar imi pare rau dar nu am in romaneste nici o distro ,( sa nu ma intelegi gresit nici nu ma gindesc sa critic munca cuiva , dar nu stiu cum sunt traduse in romaneste chiar nimic ....mai mult deduc ....unde pot , asa ca cred ca mai bine astepti pe cineva care stie mai bine )


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

valyR
O sa incerc sa ma bag si eu ,

O sa incerc sa ma bag si eu , dar numai pt ca am gnome si in romana pe deasupra.

In locul tau as lua cd-ul cu gnome as boota de pe el as salva tot ce am nevoie si as reinstala din nou, daca ai partitia /home separata e ok.Daca ai o conexiune medie la net in 1-2 h ai sistemul inapoi , curat. Eu sunt adeptul sistemului curat, tu ai facut deja o gramada de update-uri si schimbari si nu poti sti ce scame mai raman , sau gunoaie.

Buun, dar sa zicem ca nu vrei asta

cand ajungi in sh incearca un "startgnome" sau "starticewm" si vezi ce se intampla.

Mai poti incerca sa editezi

/etc/X11/prefdm si comeneaza liniile cu kdm , lasa-le pe cele cu gdm, apoi incearca si invers poate este gdm busit si merge kdm

alta idee mai simpla este sa rulezi "gdmsetup" si sa schimbi de acolo - dar cred ca trebuie deja un x11 pt asta, poate merge icewm si rulezi de acolo comanda

ai mai putea incerca in text-mode

startgnome --replace or

startkde --replace

poate se repara

ono
am dat comenzile

exact asa cum mi-ai scris. Cred ca mai trebuie sa fie si altceva, pentru ca dupa de introduc şi parola, imi spune ca perhaps nu am console ownership, fapt ce m-a făcut sa intru şi cu superuser, dar aici ecranul roşu a murit la datorie, ca şi până acuma.
Pentru că am de predat nişte lucrări mâine, cred că am să urmez sfatul prietenesc al lui ValiR şi am să reinstalez, am home separat, slavă Domnului! Mulţumesc foarte mult pentru solicitudine! Am să încerc să dezleg, chiar şi pentru viitor problema asta, pentru că ustură tare. Dar până atuncea, am să renunţ la a mai folosi kde, cu toate că pare destul de atrăgător - dar mi-a adus numai pocinoage.

ono

ono
cum-necum, SOLVED

ValyR, cunoşti la oameni! Aşa e, am colmatat sistemul cu tot felul de lucruşoare, mai bine renunţ la ele. Pe lângă asta, ca orice începător tenace, mă pricep la reinstalare cel mai bine din toate celelalte activităţile. Mi-am notat însă şi comenzile pe care mi le sugerezi, dar deja o dau pe cea cu install Mandriva 2010.1 Spring Free, Doamne ajută!

ono

valyR
si eu tot de aia am renuntat

si eu tot de aia am renuntat la kde, gnome este beton si are o simplicitate care mie imi place

Daca reinstalezi nu uita sa stergi din directorul personal toate fisierele cu .xxx, mai putin .mozilla ca sa iti pastrezi salvarile , linkurile. In fine si ce mai vrei tu sa pastrezi

Eu cand reinstalez, dupa ce am bootat cu cd-ul redenumesc vechiul /home/vali in /home/backup, apoi dupa ce reinstalez mut din vechiul director ce am nevoie - este cel mai simplu.

cred ca s-a busit ceva in dm cand ai pus 4.5.0 - dar nu pot sa iti spun mai multe, nu sunt un expert

Succes la reinstalare

Edit: eu folosesc ONE - dar te descurci tu si cu free, :) - atentie la datele importante.

ono
OK

Multumesc, asa fac. Am luat intr-adevar Free, dar merge si asta bine. Urmeaza sa imi fac si eu discul cu Mandriva GNOME one pentru 2010.1.

ono

shogun1
shogun1's picture
Backup ???

@ono:
Dacă-mi permiți o mică sugestie, îți recomand ca altă dată înainte de a face chestii potențial periculoase, sau ceva mai deosebite, sau întotdeauna să-ți faci backup (eu după instalarea sistemului și a tuturor aplicațiilor, după setări, etc..., primul lucru pe care îl fac e o imagine a / cu Clonezilla). Am pus de exemplu Kde 4.5.0: dacă am necazuri majore în 10-15 min înlocuiesc partiția / cu imaginea și totul e ok... :love:
Sau poți încerca dd, acronis true image și ce aplicații de astea or mai fi! Sunt câteva topicuri pe tema asta pe forum. Baftă!

P.S.- Recunosc că am avut nevoie de imagine doar de două ori până acum (o dată de lene...), dar îți dă o senzație de încredere și liniște minunate! Sunt convins că fără backup nu aș fi încercat multe lucruri. :evil:

P.S.2- Și eu am mai multe medii grafice, pe care le schimb fără probleme!!!

[screenshot](http://img571.imageshack.us/img571/6268/porniremandriva.png)

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

symbianflo
symbianflo's picture
P.S.2- Și eu am mai multe

`P.S.2- Și eu am mai multe medii grafice, pe care le schimb fără probleme!!!`

dap numai ca tu nici nu ai nevoie de DM J) vazind tty -ul tau .... J)
deci vorbim discutii :~

cit despre salvat sistemul de ce nu unul "de-al nostru" : [http://www.mandrivalinux.ro/node/6244#comment-20928](http://www.mandrivalinux.ro/node/6244#comment-20928)

-ot-
PS:
screen in cite l-ai splitat la maxim ?
ai reusit sa emulezi Fx urile adica de genul F1-1 - F7-7 ?


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

shogun1
shogun1's picture
OT: sincer am splintat screen

**OT**: sincer am splintat screen cam în 8-9 secțiuni, așa de curiozitate, dar bănuiesc că merg mai multe... J) Eu oricum folosesc 3, maxim 4 secțiuni înt-un tty (una moc sau mplayer, una tty-clock și una să am pentru comenzi, plus uneori mai bag un htop), și eventual un alt tty cu screen c-o singură secțiune. Nu merge să văd imagini sau să citesc vreun pdf decât în ecran complet. Sau nu știu eu să fac asta, nu că m-ar interesa, cine citește de exemplu ghidul Mandriva într-o fereastră de 400/ 300 să facă bătături la degete??? ;)

Scuze, nu înțeleg cum să emulez Fx-urile? (Deh, am lipsuri mari...) Mă pot loga în toate cele 6 terminale virtuale tty simultan, rulez în toate fbterm+fbv și screen. Probleme am când văd vreun film/ video, îl dechid într-un tty dar apare în toate... :cry:

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

symbianflo
symbianflo's picture
---tot ot--- dap daca e

---tot ot---

dap daca e nestiinta atunci suntem 2 :bigsmile: cel putin pe toate mdv-urile pe care am incercat cind deschid un stream video ( orice video si de oriunde , net, disc optic, hdd, si cu orice player :(( ) captureaza toate tty-urile :((

si screen splitat io ziceam sa-l splitezi in asa masura incit sa-ti ramina spatui suficient ca sa mai si intelegi ceva din ce se pertece acolo in patratel :bigsmile: .
Cit despre numarul maxim de terminale virtuale , am vazut la unul pe arch avea 14 tty ( asta nici nu avea dm instalat ) avea F1 pina la F7 si altre 7
emulate cu combinare de butoane , ceva de genul ù+F1 pina la ù+F7

tre sa mai studiez chestia .

hai sa terminam cu OT ca vin barosanii si ne banneaza :((


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

valyR
cum? nu sunteti voi

cum? nu sunteti voi barosanii? :bigsmile:

symbianflo
symbianflo's picture
nu nu , barosani sunt altii

nu nu , barosani sunt altii noi ni-.s aia care le fac zile fripte la barosani J) J) J)


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
imagine cu dd

Din ce am "furat" tot de pe forumul nostru, o sa imi fac imagine cu dd, ca am inteles-o. Ma mai orientez sa-mi mai trag un sistem de operare pe calculator, numai ca sa experimentez si alte lucruri. Multumesc pentru tot ce am citit pe post, am invatat multe.

ono

symbianflo
symbianflo's picture
dar sa fii foarte atent dd ,

dar sa fii foarte atent dd , il folosesc de o viata si inca nu am avut clonari corupte , singurul pericol e sa fii atent la destinatie sa fie goala , altfel pierzi tot ce era acolo.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are