Mandriva sau Rosa: pro si contra

2 posts / 0 new
Last post
scorpyo
Mandriva sau Rosa: pro si contra

As vrea ca acest topic sa lamureasca (pe cit posibil) un utilizator care are dubii asupra distributiei pe care sa o instaleze: Mandriva sau Rosa.
Poate pentru unii utilizatori lucrurile sint clare, insa pentru mine (si cred ca nu sint singurul) este ceata: sa instalez in continuare Mandriva (versiunile viitoare) sau sa instalez Rosa.
Daca este posibil as cere celor care vor raspunde sa aduca argumente obiective in favoarea sau impotriva unei distributii sau alteia, fara sa se arunce in consideratii de ordin strict personal de genul: vreau distibutia "X" pentru ca la ailalta lucreaza cutare sau cutare.
Pentru mine subiectul este interesant si sper sa poata ajuta si altii ca mine sa se decida ce sa faca in viitor.

symbianflo
symbianflo's picture
-rosa.lts iti ofera 5 ani de

-rosa.lts iti ofera 5 ani de suport
-mandriva este "cobai" ptr rosa ( adica packagerii lucreaza in cooker /mandriva si cind e tot bine si frumos se face un mass-rebuild, cam ca si fedora ptr red-hat)
-spinuri comunitare xfce, gnome2 etc
-kernelul pe rosa este nrj

ce te sfatiesc eu , ia o iso de rosa-lts ( UP1) si una de mdv le pui pe un stick ( pe rind evident..) si le incerci cred ca e cel mai corect.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are