instalarea mdv One de pe stick

20 posts / 0 new
Last post
ono
instalarea mdv One de pe stick

As vrea si eu sa trag mandriva one pe stick, am unul potrivit, de 1 GB. Am facut tot tutorialul de pe forumul nostru. Totul a mers cumva binisor, dar nu am reusit sa-i schimb eticheta in MANDRIVAONE. A ramas STICKBUN, cum o aveam de mai demult. ( probabil ca nu a reactionat la comanda mkdosfs ). Dar daca fac fdisk /dev/sdb cu optiunea p, primesc
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 * 1 126 1012063+ b W95 FAT32
ceea ce as crede ca e bine. Nu? Apoi dau syslinux -f /dev/sdb1 si e bine, ca imi spune ca file e read only, owerwrite, zic eu - yes Sir - si gata. Apoi am umblat in bios si am facut 1-st Boot Device USB... Dar nu merge! Am gresit ceva? Am cumva un bios mai particular?
A doua intrebare: Mandriva 2010.0 One GNOME, instalat de mai bine de o luna merge brici, dar pentru ca /home a fost mostenit de la Fedora 10 (cand o aveam pe masina!..), am terminalul vopsit in alb. Nu ca m-ar deranja albul, dar setarea trebuie sa fie la vreo locatie din cele care incep cu punct. Daca nu-mi face nicio gluma rea, il pot lasa asa, dar parca e ubuntu, nu mandriva! Pot totusi intreba, cum sa-l schimb?
Multumesc mult.

maaxx
maaxx's picture
Ono, Eu am pus One pe stick

Ono,

Eu am pus One pe stick cu dd.

dd if=imagine-one.iso of=/dev/sdx (sdx fiind stick-ul, nu se mentioneaza numarul de partitiei).

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

pigulici
mandriva-seed

de ce nu folosesti mandriva-seed pt al trantii pe stick?, este versiune si pt win

symbianflo
symbianflo's picture
am reusit si cu mandriva-seed

am reusit si cu mandriva-seed si cu live-to-usb.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
am inteles

...am dat comanda dd. Dar Mandriva-seed este inca o necunoscuta pentru mine, trebuie sa ma documentz cumva mai intai. Ies imediat pe post ce am raspunsul. Multumesc frumos pentru indrumare!

GATA, am raspunsul: Nu se poate! Pentru ca:
Unable to mount the volume 'One-2010-KDE4'
Details mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on
dev/sdb1 or others: missing codepage or helper program in some cases useful info is found
in syslog-try dmesg | tail or so.

iar la incercarea cu dmesg obtin
nf_conntrack version 0.5.0 (12066 buckets, 48264 max)
CONFIG_NF_CT_ACCT is deprecated and will be removed soon. Please use
nf_conntrack.acct=1 kernel parameter, acct=1 nf_conntrack module option or
sysctl net.netfilter.nf_conntrack_acct=1 to enable it.
ctnetlink v0.93: registering with nfnetlink.
ClusterIP Version 0.8 loaded successfully
xt_time: kernel timezone is +0300
netfilter PSD loaded - (c) astaro AG
IFWLOG: register target
eth0: no IPv6 routers present

Nota> Cu toata sinceritatea, tot ce am inteles eu e ca nu merge. Va rog frumos, mai dati-mi ajutor!

ono

symbianflo
symbianflo's picture
da tu cum ai formatat

da tu cum ai formatat stick-ul?
ia incearca in fat si cloneaza din nou cu dd din iso pe stick.
vezi ca este o live mib actualizata aprilie ( cred)


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
cum am formatat

Pai eu am doar linux, adica mandriva 2010, exclusiv si de trei ani am renuntat cu desavarsire la windows, fara ca pana azi sa constat ca exista ceva care sa nu poata face si linuxul, ba chiar in multe privinte, la nivel superior. Deci am pus comanda:
'mkdosfs /dev/sdb1 -n MDV101KDE' cu su.
S-a intamplat sa fiu avertizat ca deviceul este montat, fapt pentru care l-am demontat. Apoi am dat din nou comanda asta, care cica formateaza. Am incercat pana cand nu am mai primit niciun avertisment. Apoi am copiat kitul acela cu initrd, boot, loopback, cum e in tutorial si am adaugat fisierul distrib --- din imagine_kit.iso.
Pe urma am intrat in bios si am pus ca sistemul sa booteze din USB (la mine este la un loc cu hdd, pot opta pentru USB ca 1 st boot) Si am incercat cu multa rabdare (nu odata) dar degeaba, parca ar avea o maciuca in loc de stick, pusa acolo.

Pe urma am facut cum m-ai invatat, cu comanda dd. Dar acuma, alta minune: nu imi mai monta deloc sticul, cu erorile pe care le-am postat mai sus. Altceva nu stiu sa ii fac, insa cred ca am sa fiu ajutat si de data asta, daca merge la toata lumea, musai sa mearga si la mine, numai ca acuma fac eu probabil o eroare - e ca atunci cand intocmesti o hartie si rogi pe altul sa vada ce greseli ai facut in text - nu?
Servus, multumesc mult!

ono

pigulici
eu tot nu inteleg de ce nu

eu tot nu inteleg de ce nu folosesti mandriva-seed, ai de dat doar 3 click-uri?

ono
ba vreau!

... sa folosesc mandriva-seed.sh! Doar ca dupa ce am "coborat" chitul de One, ba inca pe amandoua - KDE & GNOME - imi zice ca nu e hibrid. Cum sa-l "hibridizez"?

ono

symbianflo
symbianflo's picture
/dev/sdb1 hmmm da cite

/dev/sdb1 hmmm da cite partitii ai pe stick?, tre sa ai o patritie unica in fat deci sdb fara 1 daca ai mai multe partitii le pierzi cind formatezi .
si chestia de hibrid n-am inteles , tu vrei one-kde si one-gnome impreuna pe stick ?
pai daca-i asa nu te pot ajuta.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
Hmmm... partitiile

Pai pe stick e doar una, sdb, dar asa se obisnuieste, sa apara si cu unu in coada. Nu stiu de ce, inca. E doar o partitie.
cat /proc/partitions
major minor #blocks name

8 0 156290904 sda
8 2 92156872 sda2
8 3 2048287 sda3
8 4 1 sda4
8 5 30716217 sda5
8 6 31366881 sda6
8 16 1015808 sdb
8 17 1015792 sdb1

Si chestia cu hibridul: mie nici nu imi trecea prin minte asa ceva! Sticul are 1 GB, deci nu merge decat fie gnome, fie kde. Am zis eu, sa fie KDE, ca prea il lauda toata lumea (eu sunt invatat cu gnome).
Deci dau comanda ./mandriva-seed, ca su. Apare primul dialog, unde trebuie sa dau browse pentru a naviga la /home/numeuser/Download/, unde a cazut imaginea iso trasa proaspat de mine. Ajung, selectez imaginea, si ce sa vezi? Pai nu vezi nimic altceva, decat o propozitie mica, dar foarte rea: "The selected iso isn't hybrid" Pai EU vreau hibrid??? De unde! El vrea! As vrea sa-l satisfac, nimic altceva, dar nu stiu cum. Ajuta-ma, te rog!

ono

pigulici
dubios

intradevar , trebuie sa fie hibrid iso-ul, eu am folosit atata cel de pe mandriva.com cat si cel de la mib, fara nici o problema, fa un chcksum, poate sunt corupte iso-urile...

ono
undeva, pe internet am gasit o ...

... referire ca pentru a fi hibrid, trebuie sa fie rc.2 Dar eu nu am stiut gasi mandriva 2010 rc2, ca sa verific. Verific imediat si iso-urile pe care le-am luat, cu toate ca e greu sa fie toate corupte.

ono

pigulici
mda

eu am folosit versiuni finale nu rc...

valyR
Uite aici Mandriva Linux 2009

Uite aici

Mandriva Linux 2009 Spring RC2 introduces hybrid ISO, which can be easily dumped on USB memory sticks. All One ISOs files have been processed. To dump a hybrid ISO, you need to follow this procedure :

* plug USB stick on a running system
* unmount any mount points from this USB stick
* as root, run

dd if=mandriva-linux-one-2009.1-rc2-GNOME-int-cdrom-i586.iso of=/dev/sdX bs=8M

where /dev/sdX is the path for the device of your USB stick and X is a only one letter (not one letter and one number). For instance /dev/sdc or /dev/sdd are correct, /dev/sdc1 or /dev/sdd2 are not correct and won't work.

* when completed, run sync
* then unplug the stick
* and reboot to test it

luata de aici
http://wiki.mandriva.com/en/2009.1_RC_2

Orice mandriva >2009.1 merge. Ideea este ca trebuie sa ai CD- ul cu ONE or FREE nu DVD-ul de instalare

La mine am mers cu dd din prima un gnome 2010 si a luat extrem de putin 1...2 min

--- In alta ordine de idei merge si instalalat direct bootezi de pe CD - si pui ca target stick-ul tau si il instalezi ca pe un hdd normal. Chestia asta s-ar putea sa ia mult timp 1-2 h , depinde de stick dar merge. Eu am am avut nevoie de spatiu si folosesc un intreg stick de 8G cu MDV pe el.
---- Dupa ce l-ai instalat direct este pe aici pe forum o idee sau tutorial foarte bun cu prelungirea vietii stickului , cu modul de citire de pe el, nu mai imi amintesc exact

DAR ASTA DUPA CE REUSESTI SA IL INSTALEZI :bigsmile:

Mult success

symbianflo
symbianflo's picture
Quote:--- In alta ordine de

[quote]--- In alta ordine de idei merge si instalalat direct bootezi de pe CD - si pui ca target stick-ul tau si il instalezi ca pe un hdd normal. Chestia asta s-ar putea sa ia mult timp 1-2 h , depinde de stick dar merge. Eu am am avut nevoie de spatiu si folosesc un intreg stick de 8G cu MDV pe el.[/quote]
si dupa 2 saptamini arunci stickul la gunoi ptr ca ajuns numarul maxim de scrieri.....
hai baieti , usb-live tre sa ruleze pe ram si gata ...( eventual swap-uri daca sunt), eventual
la sfirsit de sesiune salveaza modificarile , ( dar nu pe mandriva), deci uita instalarea pe stick ca si cind ar fi hdd.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

valyR
eu am pe un kingston de 8G um

eu am pe un kingston de 8G um mdv instalat direct de 6 luni si merge bine ok. M-am logat pe el de cel putin 100 ori

Acum poate am nimerit eu unu' bun :D

ono
Un CD-ROM costa vreo 80 bani

Asa ma gandesc si eu. Ard un CD, doua trei, .. k.. pana la 2n+1, daca vreau! - si gata, am mandriva one pe alese, sa tot instalez. Cred acuma ca chestia cu stickul e de fite.
Ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa.
Servus si multumesc!

ono

cgherman
cgherman's picture
Quote:Ideea este ca trebuie

[quote]Ideea este ca trebuie sa ai CD- ul cu ONE or FREE nu DVD-ul de instalare[/quote]

DVD e numai FREE si e de instalare. :)

ono
Bine!

Mai incerc odata, pentru ca imi si place, recunosc, sa cunosc mandriva mai bine. Nu ca si utilitate vreau stick bootabil, dar ca exercitiu. Am pornit!
****
Dupa tot: nu vrea sa mearga, cu toata intentia mea buna. Am facut exact cu plug ... unplug si comanda dd ... . Sa-mi fie de bine! nu vrea sa mearga, e mai tare ca mine.

ono