Incepator(unde mi-e consola?)

8 posts / 0 new
Last post
wrc
Incepator(unde mi-e consola?)

Am zis sa vad si eu care e treaba cu linux-ul si am bagat un Mandrake 9.2. Dupa instalare , am zis sa mai bag niste programe si am folosit rpmdrake,parca asa ii spune. Insa, surpriza,dupa instalarea noilor programe mi-au disparut din meniul Start (folosesc KDE) mai toate programele. De 2 ori am patit la fel. Unde sunt programele mele, macar un comanda de la tastatura pentru consola sa imi spuneti... :-( :-x

adyx
Re: Incepator(unde mi-e consola?)

Ha, ha, imi aduc aminte de povestea asta. Este un bug inofensiv al versiunii 9.2, si daca tin minte pe vechiul forum s-a discutat mult despre maniera de rezolvare. Trebuiau instalate cateva rpm-uri ca sa nu se mai petreaca neplacutul eveniment. Pana isi aduce aminte cineva exact rezolvarea sau iti spune maaxx unde poti accesa vechiul forum, ca sa ai meniul la loc, dintr-o consola dai comanda update-menus. Ca sa ajungi in consola, din KDE, apesi Alt+F2 si scrii in fereastra aparuta konsole In felul asta poti lansa orice aplicatie sub KDE daca stii numele executabilului.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

wrc
Re: Incepator(unde mi-e consola?)

Multumesc, a mers, ca ma saturasem sa deschid mozilla cu gaimu, oricum am bagat 10.1 acum, e mai bun, imi era teama ca vrea resurse dar merge bine, e super 10.1

H!m
Re: Incepator(unde mi-e consola?)

Intr-adevar :-D

wrc
sper ca nu va stresez dar

Acum mi-a disparut KDE-ul..Am selectat la inceput sa incarce pe "linuxnonfb"???(nu mai stiu exact) si de atunci ma baga in mod text chiar daca eu dau sa incarce linux-ul normal.
o fi vreun virus de imi dispar toate astea :-x

Am incercat cu startx (chiar si cu xstart) insa imi da niste erori ciudate

admin
admin's picture
Re: sper ca nu va stresez dar

linuxnonfb = linux fara frame buffer (adica nu poti seta o rezolutie inalta consolei si alte dracii)
ca sa porneasca in mod grafic trebuie sa selectezi runlevel 5 in /etc/inittab (id:5:initdefault:) si din drakxservices selectezi sa se incarce la bootare si serviciul "dm".
Daca totusi vrei sa ramai pe varianta text cred ca trebuie sa-ri reconfigurezi X-ul (XFdrake, rulat ca root evident, ca si comenzile precedente).

wrc
multumesc pt promptitudine

Am rulat XFdrake si am rezolvat.
(acu a disparut netu, revin eu maine daca nu ii dau de cap)

admin
admin's picture
Re: multumesc pt promptitudine

pai vezi ce ai bifat si debifat prin drakxservices
daca ai setat o data reteaua si a mers (si de atunci nu ai mai umblat) incearca un: service network start