HDD problem ? Or somethin else ?

1 post / 0 new
Utopic Mike
HDD problem ? Or somethin else ?

Hello.
Un prieten are o problema cu mandrake-ul lui. Cam asa suna mesaju lui:

Quote:
Am ales versiunea mandrake 10.0 pentru ca e user friendly si mai usor de digerat. Este instalat d p cdurile de la Chip. (3cduri).
Am insa o problema: il instalez, fac toate configurarile, video, sunet merge bine. dar mi se blocheaza. Ingheata si nu se mai misca. De fiecare data ii dau reset, imi face check file integrity, imi repara anumite valori dar, cand imi afiseaza "Checking hda9"(ca acolo il am) mi se blocheaza. ajunge uneori la 40% din verificare, alte ori la 80 alte ori la 24. odata am dorit sa vad cat timp sta blocat pe la 24% si m-am trezit dupa vreo 4 ore sau mai bine ca imi bootase. Am stat putin pe el, i-am dat reboot, fara sa mi se blocheze, cand a inceput sa booteze, iar s-a blocat Pana acum l-am reinstalat de 5 ori cred. SI de 5 ori mi-a facut la fel. Nu pot sa imi dau seama de ce se blocheaza.. Am o presimtire neagra ca ar avea legatura cu aplicatii audio/video - ultima oara s-a blocat cand eram in totem.
Help
Stupid Linux user :D

Stiu ca are placa video ati radeon 9200 (nu mai retin ce producator, oricum nu unul prea cunoscut) - asta ar putea fi o sursa de probleme in ceeace priveste partea av. Restul configuratiei este Athlon Xp 2500, 512 DDR, nForce2 (mb asus parca), hdd wd7200 80GB, placa de sunet integrata. Partitiile pt linux sunt facute la instalare, in rest mai are si winxp pro pe partitii fat32.

Eu i-am sugerat sa se uite in log-uri (boot.log in special) sa vada daca gaseste ceva acolo. - insa daca trebuie sa lasa calculatorul 4 ore sa booteze, nu o sa-i surada. Poate sa fie si ceva cu hdd-ul, dar este calculator cumparat de curand, iar hardul nu a fost scos niciodata din calculator.

Daca mai aveti si alte sugestii, o sa i le transmit.
Thanks.

BTW - fara nici un fel de update facut, la nimic.