Drepturi utilizatori

2 posts / 0 new
Last post
Daniel
Drepturi utilizatori

Salutare, nu stiu unde sa caut niste documentatie referitaore la drepturile utilizatorilor, de exemplu, vreau sa ii setez la un utilizator dreptul de a monta amandoua cd-rom-urile(unul este cd writer), cat si dreptul de a scrie pe discheta, pe care acuma nu il are decat root-ul, iar la altul sa nu ii dau dreptul de montare decat a cdrom-ului propiuzis, nu si cdwriterului, si sa nu poata intra in alte foldere din Home decat ale lui personale.

Alta problema ar fi cum scap de banerul de la turbo print,am avut probleme cu imprimanta, nu functiona la capacitatea ei maxima, dupa care am aflat tot de pe forum cum se face , dar imi apare o chestie de licenta , cu un baner de care nu pot sa scap, fiind nevoie de inregistrare, si alte chestii, pe bani, totusi cum se poate face? :lol:

adyx
Re: Drepturi utilizatori

Uite aici un tutorial cu ceva explicatii si exemple pertinente.
http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialManagingGroups.html
In Mandrake, poti face tot ce vezi in linkul de mai sus mult mai simplu, folosind UserDrake , un instrument de administrare a utilizatorilor pe care il gasesti in Mandrake Control Center. Scoti userul dorit din grupul care are dreptul sa folosesca CD Writerul si gata.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.