diagnosticare hard linux

3 posts / 0 new
Last post
bubu
diagnosticare hard linux

M-am lovit de o problema in care cer ajutorul. Pe un calculator cu HDD SATA am vrut sa intalez si Windows in paralel cu Mandrake. Zis si facut, il instalez, dar surpriza, la bootare imi da ecran albastru cu mesajul unknown hard error si nu porneste nici macar in safe mod. In Linux, totul merge struna, nici macar un mesaj de eroare.

Credeti ca poate fi o problema de HDD, daca Linuxul nu da nici macar un mesaj de eroare. Cam care este echivalentul lui scan disk in linux? Stiu de fsck, insa mi-a busit niste fisiere si a trebuit sa repar sistemul. Alta optiune un exista?

Merci anticipat.

admin
admin's picture
Re: diagnosticare hard linux

Windows XP (probabil si celelalte versiuni) are nevoie sa ii fie servit un driver pt sata la inceputul instalarii, ai facut acest pas? driverul banuiesc ca se gaseste pe cd-ul de suport al hdd-ului SATA.

bubu
Re: diagnosticare hard linux

Am facut lucrul asta. A fost o vreme cand a fost instalat pe calculator doar Windows-ul si mergea fara probleme. Totul a inceput asa din senin. De aia banuiesc eu ca este o problema de HDD, vreun bad sector pe undeva. Insa nu stiu de ce Linux-ul nuare probleme.