ce conturi din /etc/services trebuies sterse

3 posts / 0 new
Last post
4di
4di's picture
ce conturi din /etc/services trebuies sterse

sal
inca o intrebare va rog...
pentru o securiatte mai buna in afara de iptables ...c red ca ar trebui umblat si prin /etc/services
... ei bine am umblat si am facut comentatrii la ce am crezut eu ca nu ar trebuii sa fie .... si acu nu mai booteaza ... hm
asa ca am intrat in safe mode (failsave) si am putut folosi din nou contul cu mici modificarii, dar acum ma intereseaza ce trebuie sa modific in /etc/services ....saumai bine zis ce trebuie sa ramana !
multumesc

mirceac
Re: ce conturi din /etc/services trebuies sterse

Fat-Frumos, zise calu', cine te-a sfatuit sa-ti umbli in /etc/services PROST te-a sfatuit iar daca a fost gandu' tau PROST ai gandit, nu exista o cale mai sigura ( bine, exista dar nu e locul aici :) sa-ti futi sistemul si sa nu castigi nimic din p.d.v. al securitatii, in acel loc nu sunt tinute setari pentru ce servicii de retea sa fie activate ci o corespondenta standard intre numele serviciilor si porturile alocate de IANA si daca umbli pe acolo se poate sa incuric RAU sistemul.
Daca simti ca nu esti secure destul in instalare default, ma fa-o o data si de data asta alege nivelul maxim de securitate la pornire, mai mult nici macar asta nu te ajuta foarte tare cat mai ales sa faci updateurile de securitate de undeva de unde ai viteza mare ( sau sa ti-le dea cineva pe un CD) ca sunt vreo 3-400 de mega strnasi in total.
Oricum, nu prea mai sunt exploitruri pe servicii cat mai ales pe php si diverse chestii bazata pe asta: forumuri & crap
Daca il pui pe maxima securitate la instalare vei avea un smoothwall ( program de stare a regulilor de firewall ) EXTREM de constipat configurat, o sa fii in maxima siguranta si in cel mai ostil ciat pe undernet DAR sa nu te plangi pe urma ca nu iti mai merge DC++, edonkey si DCC transfer, securitatea asta vine cu un pret.

4di
4di's picture
Re: ce conturi din /etc/services trebuies sterse

multam fain ... am fost sfatuit gresit !

---------------------
[url=http://counter.li.org/cgi-bin/runscript/display-person.cgi?user=432155]L... Registered User 432155 [/url]