Alta problema la instalare Mandriva 2009

16 posts / 0 new
Last post
Norbert K.
Alta problema la instalare Mandriva 2009

Salut.
Va scriu cu speranta, ca ma puteti ajuta sa instalez versiunea mandriva-linux-pwp-2009-dvd-i586 pe urmatorul sistem:
MB: Gigabyte GA-7N400-L, chipset nvidia
proc AMD Athlon Xp tactat la 2200 MHz
ram ~1500 MB (1x 1024 + 2x 256)
HDD Western Digitall 40 gig, cu doua partitii egale, WIN XP pe prima
video ATI Radeon X1650 pe AGP, cu TV-out legat la TV, + iesire digitala la un LCD LG, rezolutie nativa la 1440x900
sunet Creative Live 5.1 pe PCI
satelit Skystar 2 pe PCI
placa retea pe PCI legat in retea cu un alt calc.
imprimanta SAMSUNG laser monocrom pe USB
mouse Microsoft Laser 5000 pe USB
internet de la RTC, modem Speedtouch pe USB
Imaginea de Linux e buna, verificat, dvd-ul verificat si el.
Bootarea de pe dvd merge, instalarea si configurare HDD(partitionare), respectiv configurare  internet merge, restartare sitem cu dvd scos merge, aleg bootare Mandriva din bootmanagerul linux, apare interfata grafica cu incarcare sistem, se incarca o linie albastra cam 10 % din lugime, dupa care imaginea se schimba in linii de comanda cu multe [OK] si se blocheaza definitiv la ceva de genul: Detecting new hardware...
La fel se intampla si in safe mode.
Chiar ca as fi fost curios sa experimentez un alt OS de cat windoza. Deocamdata mult citit, par sa fie prea multe probleme pt. un incepator.
PS. In VM sub Win XP am incercat doar live cd-ul si mergea.
Cu stima, Norbert

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Mandriva Linux PWP, adica PowerPack, este contra cost, pe bani. Fara sa ma intelegi gresit sau sa te simti invinovatit ... dar l-ai cumparat???

In cazul in care nu l-ai cumparat, inseamna ca l-ai luat de pe cine stie ce torrent... cum ai verificat imaginea? De unde stii ca discul e bun?

Problema ta pare a fi hardware, desi in descrierea ta nu vad nimic ce ar impiedica Linux sa functioneze. Daca ai cumparat Mandriva 2009 PowerPack, vine cu 1 an suport tehnic gratuit. In cazul in care este o problema de compatibilate hardware, probabil ei iti pot raspunde cel mai bine.

Revin la cazul in care nu l-ai cumparat, atunci, descarca DVD-ul pentru Mandriva 2009 FREE, sau CD-ul pentru Mandriva One si instaleaza unul din cele doua.

In meniul forumului (vezi mai sus) gasesti si un ghid de instalare/configurare care este scris pentru Mandriva 2009 FREE.

Din pacate eroarea ta este una tare neobisnuita. Inca nu am vazut sistem sa se blocheze la Detecting new hardware... Cat l-ai lasat sa steie la faza respectiva? Poate trece mai greu, dar trece intr-un final...

Mai multe dupa ce iti pui varianta FREE, sau confirmi ca l-ai cumparat. Stii, noi aici suportam programele gratuite si lumea Linuxului... Chestii piratate nu ne plac.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Raspuns rapid si la subiect.. :)
Power Pack, daca nu ma insel e aceeasi cu free, diferenta ar fi in continutul bogat de programe:
"Mandriva Linux Powerpack 2009 offers more than just the distribution: a selection of the best open source software with added exclusive software. With these exclusive applications, nothing is easier than playing your favorite Windows games, listening to your audio files and watching videos without worrying what format they're in......",
iarasi, daca ma insel, mea culpa.
OS-ul cred ca e la fel cu cel free.
Ok, voi descarca versiunea libera, sa vedem ce se intampla la instalare.
In alta ordine de idee, oare ar trebuii sa incerc o instalare cu mai putine periferice legate de comp ? Intradevar pare problema hardware.
Am asteptat circa 15-20 minute, tot la linia Detecting new.... a ramas.
Am incercat 3 bootari, la fel, blocaj tot acolo.
Revin dupa proba cu ver. free.
Cu stima, Norbert

mandi
mandi's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Salut și bine-ai venit. Nu cred că-i bad burn, dar nici n-ai cum să verifici la PWPack de pe torente..
Seamănă cu Bug 44342 probabil legat de AMD și sau/ controler'u USB de mouse/tastatură
Dacă apeși o tastă sau dai Ctrl+C trece mai departe?
In Errata zice să adaugi "clocksource=jiffies" ca parametru la boot. Incearcă și cu "noapic"
Ca să adaugi parametrii pt. kernel la boot, apeși F2 parcă și adaugi la sfârșitul liniei, după vga=788 sau cum e la tine...

N3o
N3o's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Acelasi procesor il am si eu (cred) Athlon XP 2200+ (real la 1800 Mhz) socket A si nu am avut probleme cand am testat 2009.0! Deci procesoru pica, altceva trebuie sa fie!

Ai fi putut incerca si un Mandriva One ca sa nu mai fi facut instalarea toata sa vezi daca boota cum trebuie.

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Ok, azi am incercat versiunea free al dvd-ului 2009, mare dezamagire, se blocheaza tot acolo, adica : Detecting new hardware.
Am uitat sa mentionez in descrierea sistemului, mai am un hdd de 160, formatat sub win, e tot pe ide 1, in mod slave.
Instalarea il vede, dar nu am nicio treaba cu el.
O sa ma gandesc la alte configuratii in calc, mai scot ceva din componente, dar nu am avut vreme sa-l desfac, eventual mai descarc si versiunea live cd.
Hai bafta......

N3o
N3o's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Cand se blocheaza acolo dai te rog un CTRL+ALT+F12 si vezi ce iti spune, poate ofera informatii mai detaliate!

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Am incercat si cu Live CD, din pacate nici asta nu merge, se opreste tot acolo. Ctrl+c nu face nimic, doar apare un C plus un caracter ciudat, Ctrl+Alt+F12 nu se intampla nimic. Revin cu o fotografie despre ecran, screen capture nu stiu cu ce as putea face.
Zbye

mandi
mandi's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Totu' e sa-l urnești; după aia faci upgrade și n-ar trebui să mai fie probleme.
Ca să fac ceva teorie: diferența față de sistemele DOS e că Linuxu' nu-și prea ia informația despre hard din BIOS. Hardware e accesat direct, de-aia și resursele sunt folosite mai bine (la maxim).

Ai încercat să setezi la boot ce scrie în Errata? Mai am două idei, probabil tot proaste – să cauți prin casă sau pe la prieteni o tastatură serială și-un mouse serial, dacă placa permite, și să dezactivezi USB din BIOS (sau măcar usb legacy support – eu am avut probleme)
Dacă tot ai ars 3 discuri – încearcă și mini 2009.1, poate problema s-a rezolvat între timp (știu că-i o idee proastă, e alfa2 dar la mine merge f. bine, și în aprilie o să apară varianta finală). Dacă vrei să încerci, spune-ne, ca să-ți mai dăm ceva sfaturi înainte de instalare.
screen capture – cel mai repede cu mobilu' :) Baftă!

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Sal all.
"M-a mancat", cum s-ar spune in unele "locuri", am pus inapoi virtual box-ul de la Sun, am incercat cd-ul, merge si instalat, am incercat upgrade cu power dvd, merge. Eram tare curios, sa vad cum arata un desktop de linux, ce se instaleaza, s.a.m.d. Stiu ca nu e acelasi lucru cu un install adevarat, hardware-ul e virtual in in conditiile cu virtualbox. Prima varianta mai la indemana mi-ar fi sa fac o partitie pe al doilea hdd si sa incerc sa instalez acolo, cu win-ul scos din ide, poate nu se impaca pe acelasi hard....who knows ?
Mersi de idei, mai perseverez.
Soricel am si ps2, o sa-l incerc(biluta veche), tastatura e! pe ps2.
Sal all.

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Salut  :) :(
Adica si vesti bune si vesti proaste.
Nicio versiune de Mandriva nu recunoaste setarile din MBR de la al doilea hdd din sistemul meu, cred ca are de a face cu faptul, ca l-am partitionat cu powerquest partition magic.-banuiala-.
Asa ca m-am incapatanat pe dualboot de pe acelasi hdd " number one :) " din sistem, cu doua partitii jumi-juma, prima de XP- la care nu pot sa renunt din considerente de: calculator al familiei cu mai multi useri :( -.
Am incercat instalarea dvd-ului powerpack 2009.0.  ::)
Dupa ore de incercari,  ???  ???  :'(  :'( , am iesit invingator  ;D , SISTEM OPERATIONAL,  vinovatul pt. nebootarea sistemului este modemul Speedtouch 330 de la RTC. Scos din USB, totul merge ca pe roate.
Acum sunt pe Google pt. cautarea unei rezolvari, poate intre timp mai dati si voi cu parerea, cineva trebuie sa mai fie cu modem Speed....gggrrrrrbbbrrr >:( .

PS. Daca sistemul s-a pornit si bag inapoi in USB modemul Speedt. nu se intampla nimic, nu-l observa, nu-l instaleaza.

Mersi de incurajari, pe mai tarziu, N.

piriu
piriu's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

"I set up the modem in the same way I had using the wizard in system configuration, DSL, PPPoA, selected the same firmware etc". Poate că ajută.

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Nu ajuta.....

N3o
N3o's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Salut!

Ai incercat sa te conectezi cum apare in ghid? Conectarea PPPoE ma refer (intri in Mandriva Control Center -> Network and Internet -> Setup a new network interface). Daca ai incercat si nu merge incearca sa urmezi tutorialul asta:
http://www.linux-usb.org/SpeedTouch/mandrake/index.html

O singura chestie: cand ajungi la tara alege Unlisted-Edit manully.

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

S-ar putea sa fie si ceva problema la porturile usb ... daca ai pe placa de baza porturi usb 2 si usb 1, incearca sa infingi modemul in alt port.
Eu aveam un memory stick, care era usb 1.1 si mi s-e bloca Linuxul daca il infingeam in port usb 2, dupa ce am incercat de mai multe ori am gasit 2 porturi usb in computer care erau 1.1 si in care mergea.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

Norbert K.
Re: Alta problema la instalare Mandriva 2009

Toate porturile sunt usb2. Daca bag modemul in oricare, se blocheaza sistemul. Configurare in control center merge cand ai hardware-ul recunoscut ca atare, adica apare modemul recunoscut, pe urma poti face configurare conexiune dsl, etc, etc.
Iar tutorialul respectiv din linkul de mai sus este prea complicat.
Vorba bunicului: Daca nu e stricat, nu inceca sa-l repari.....
Concluzie: mai raman la XP, linuxul mai poate sa se maturizeze pe partea de hardware si mai vedem pe viitor.
Nu sunt nici pro, nici contra la vreun sistem de operare, dar daca apar asemenea probleme chiar la inceput, adica instalare, nu vad pe maideparte dece ar trebui sa insist.
Pe curand, bafta.