ACTA Publicat oficial!

Wow ... asta a fost rapid. Dupa ce Parlamentul European a facut presiuni, in sfarsit ACTA a fost facut public si va ramane asa. Iata de ce fel de tiranii si discriminari ascunse ne-a scapat EU prin publicarea actului, care astfel nu mai poate fi adoptat in secret si aplicat nejustificat:
http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2010/april/tradoc_146029.pdf

Comments

piratu's picture

Uauu, într-adevăr rapid! Dar despre ce este vorba? Sincer, citind mesajul și deschizînd documentul nu am priceput despre ce este vorba. Mă poate lămuri careva?


Coordonator Mageia Linux România
symbianflo's picture

Anti-Counterfeiting Trade Agreement

as zice ca e destul de clar .... :p


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

maaxx's picture

Vwzi articolul asta de pe osnews.com, poate iti mai lamureste cateva chestii:
http://www.osnews.com/story/23185/ACTA_Revealed_Der_Untergang_Parodies_T...

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

In doua cuvinte despre asta este vorba (dar cititi documentul pentru detalii):
- marile companii producatoare de filme, muzica si software, sunt suparati ca se pirateaza prea mult
- s-au gandit si au facut lobby unde trebuie pentru a implica guvernele statelor importante + UE sa creeze un document acceptat in comun si valabil in toate tarile/zonele semnatare. Altfel legile americanilor de copyright si alte minuni nu pot aplicate in afara hotarelor
- cu ocazia asta au inceput discutii IN SECRET si FARA COMUNICARE CU PUBLICUL pentru crearea unei astfel de intelegeri
- documentul a fost publicat partial din cand in cand prin wikileak si alte site-uri dubioase si lumea a inceput sa se sperie cand a vazut ce criterii rigide contine ACTA si ca are multe articole care incalca legislatii actuale sau drepturile omului (de exemplu, ca vamesul, la intrarea in UE sa verifice daca ai in telefonul mobil muzica si/sau sonerii in format mp3 si sa fii tu capabil sa demonstrezi ca sunt cumparate si nu piratate, alte exemple au existat pe parcurs. Unele au fost scoase, altele au ramas, iar altele sunt destul de vag definite.
- In urma cu vreo luna sau doua (daca nu ma insel, oricum in trecutul apropiat) Parlamentul European, care la randul lui nu a putut consulta documentul pentru ca negocierile se purtau cu Comisia Europeana ci nu cu Parlamentul, chair daca intr-un final Parlamentul trebuie sa aprobe documentul ci nu Comisia, s-a suparat si a amenintat ca nu va mai participa la nici un ACTA si discutii, pana nu se face public documentul si negocierile viitoare nu se poarta public.

In consecinta, consortiul de state, pentru a nu risca pierderea Europei din ACTA, au publicat, acum oficial, documentul preliminar. Negocierile continua.

NOTA: Documentul a fost publicat neoficial cu ceva timp in urma ... Vezi o stire mai veche.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

piratu's picture

Mersi Csabi pentru răspunsul la obiect!
Și în Franța au dat o lege asemănătoare intitulată HADOPI cu privire la piratarea operelor digitale și schimburilor de fișiere piratate pe rețelele P2P.
Dar nu au făcut mare brînză, de pe-o zi pe alta clienţi de P2P folosesc protocoale criptate, generează @IP diferite, raportează un trafic fictiv, etc.
Nu cred că se va ajunge acolo, se vor încălca drepturi și libertăți fundamentale ale omului.
Apropos, cum demonstrezi că MP3-urile de pe lectorul tău muzical sînt făcute de pe CD-uri pe care le-ai cumpărat, și asta la un control vamal?
Într-adevăr dacă este ceva ce n-are margini pe lumea asta este prostia umană!


Coordonator Mageia Linux România