Aceleasi probleme cu Valknut

12 posts / 0 new
Last post
Micutzu
Aceleasi probleme cu Valknut

Vreau si eu un client compatibil DC pe linux, dar se pare ca asta e f greu.
Am incercat mai intai varianta urpmi, din tutorial, dar se pare ca nu mai merge, imi da un mesaj de genul:

added medium maaxx
write config file [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
examining synthesis file [/var/lib/urpmi/synthesis.hdlist.Installation Download DVD (cdrom1).cz]
retrieving source hdlist (or synthesis) of "maaxx"...
http://www.mandrivalinux.ro/users/lucian/rpms/10.2/hdlist.cz

...retrieving failed: curl: (22) The requested URL returned error: 404
retrieval of source hdlist (or synthesis) failed
no hdlist file found for medium "maaxx"
examining synthesis file [/var/lib/urpmi/synthesis.hdlist.maaxx.cz]
problem reading synthesis file of medium "maaxx"
found 0 headers in cache
removing 0 obsolete headers in cache
write config file [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
unable to update medium "maaxx"

adica nu gaseste pagina(URL-ul). Puteati sa scrieti in articol ca ati dat jos chestia asta. Ok si incerc si eu cu instalarea din surse, si acceasi problema ca si cel care a mai postat pe forum chestia asta:

checking bzlib.h usability... no
checking bzlib.h presence... no
checking for bzlib.h... no
configure: error: bzlib headers not found. install bzlib devel package

Ok hai sa dau jos chestia asta de pe rpm.pbone, dar sa vezi eu nu pot sa downlodez de pe site-ul asta nici sa stau in cap(nici macar pe windows).

Am vazut in discutia precedenta de pe forum un link la un rpm gata complilat, dar se pare ca nici asta nu mai merge.

Na, cine ma poate ajuta cu chestia asta????Daca e din Cluj, fac si o bere daca nu poate pot ajuta cu altceva(poate legat de JAVA..)

PS. daca dezactivati servicii despre care scrieti in articole, faceti si un update la articole.

adyx
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

In primul rand scuze pentru disparitia mediului precizat in tutorial, s-au tot mutat serverele. O sa corectam.
Instalarea Valknut este foarte simpla daca urmezi cativa pasi de baza. In primul rand trebuie sa iti definesti cateva medii de pe Internet. Aceste medii sunt de fapt servere FTP sau HTTP care contin depozite de programe de unde Mandriva "stie" sa descarce si sa instaleze orice doresti tu. Mediul care iti trebuie tie se numeste PLF (Penguin Liberation Front). Lista de mirroruri o gasesti aici. Iti alegi unul care iti merge mai bine si vei defini doua medii. Unul numit free si unul numit non_free dupa cum vei vedea ca sunt impartite pachetele pe server. De exemplu eu am definite pentru 2006 ftp://spirit.bentel.sk/mirrors/plf/mandriva/free/2006.0 si respectiv ftp://spirit.bentel.sk/mirrors/plf/mandriva/non-free/2006.0 . Ca sa le faci disponibile in sistem mergi in Mandriva Control Center -> Software Management -> Select from where software packages are downloaded when updating the system . Aici dai click pe Add custom , bifezi FTP server (sau HTTP daca ai ales unul de felul acesta), ii dai un nume dupa cum vrei tu , treci la Path calea catre directorul respectiv (asa cum am spus eu mai sus dar modificat pentru versiunea ta daca nu ai 2006) si spui Ok. Faci asta pentru cele noua medii si apoi mergi in sectiunea Install Software cauti Valknut bifezi dai install si sistemul va descarca si va instala automat pachetul. Simplu, nu ?

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Top
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Am incercat si eu sa instalez cele spuse de tine si mi-a spus asa:
There was a problem during the installation:

file /usr/lib/libdc.so.0.0.1 from install of libdc0-0.3.7-1plf conflicts with file from package dclib-0.3.4-1
file /usr/lib/libdc.so.0.0.1 from install of libdc0-0.3.7-1plf conflicts with file from package dclib-devel-0.3.4-1

si cand am incercat tutorialul ca sa instalez cu ajutorul consolei a zis asa

~]$ tar xvfz dc-0.3.7.tar.gz
tar: dc-0.3.7.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors

adyx
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Cred ca ai cam sarit cateva etape din invatarea linuxului... Pentru prima eroare sistemul iti spune foarte clar de ce nu poate instala pachetul PLF. Ai in sistem pachetele dclib si dclib-devel care contin unele fisiere numite la fel. Ergo din Mandriva Control Center mergi si dezinstaleaza-le ca sa le poti pune pe cele de la PLF. Pentru intrebarea cu arhiva vezi ca este pe sit un tutorial cu privire la arhivarea si dezarhivarea pe linux.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

Top
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Am citit tutorialul de mai multe ori dar cred ca imi scapa ceva.
Eu am downloadat pachetul de la valknut pe desktop trebuia sa-l fi pus undeva anume ca sa fie vazut si in momentul cand ii scriu in consola comanda din tutorial sa poata sa-l despacheteze si sa-l instaleze.

cosmin
cosmin's picture
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Ultima frază era întrebare, nu?
Desktop-ul tău este ~/Desktop, adică /home/numele_tău/Desktop.

[url=http://counter.li.org/]Linux registered user #368449[/url]

Top
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Din pacate tot nu am reusit sa instalez valknut asa ci folosind primul mod de a instala un program cum a spus adyx(multumesc inca o data)
Problema este unde gasesc aplicatia fara a mai da din consolo comanda valknut sau de exemplu cand am instalat mandriva 2006 xmms-ul nu imi mergea i-am facut "update" sau cum se spune si tot nu imi mergea daca ii accesam scurtatura din meniu dar daca scriu in consola xmms imi merge.
Cum fac sa imi mearga fara sa mai scriu in consola xmms sau valknut cu alte cuvinte unde se gasesc aplicatiile unde se instaleaza programele astea?

pescorilo
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

1. Iti propun sa vizitezi rpm.pbone.net, sa selectezi cautare avansata si mai departe sa bifezi doar distributia mandriva 2006. scrii pachetul dorit si apesi search. Este cel mai puternic motor de cautare in mirrorurile din toata lumea pentru pachete rpm.
2. acele dependinte de care te mai lovesti cautale tot aici (inclusiv lib-urile) intrucat iti spune el exact in ce rpm gaseti si iti da linkul.
3. cand ai pachete mai vechi fie le dezinstalezi fie le upgradezi:
in consola logat root, scrii:
#rpm -U cale_rpm_nou_care_l-ai_downloadat
4. As intreba moderatorul acestui forum de ce nu publica articolul trimis de mine in care explicam frumos cum oricine isi poate face singurel iso-ul de dvd mandriva 2006. Eu unul am si testat de 3 ori deja ceea ce am facut si apoi scris si e OK!. In fine dc totusi vrea cineva sa stie care e treaba (si e chiar simpla) sa-mi dea un privat.

adyx
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

O sa va raspund pe rand.
Pentru Top.
XMMS-ul din distributie probabil nu iti mergea deoarece nu ai instalat pachetul xmms-alsa Trebuie sa il instalezi si apoi sa il selectezi in Preferences la Output plugin. Daca noul XMMS este compilat din surse executabilul pentru el se gaseste in /usr/local/bin/xmms . Legatura din meniu duce spre /usr/bin/xmms . Poti edita meniul cu aplicatia dedicata din Mandriva Control Center -> System si asta iti da solutia si pentru Valknut. O alta maniera simpla de a lansa o aplicatie este sa dai Alt+F2 si sa scrii numele ei.

Pentru pescorilo
1+2+3 - Mandriva are urpmi un sistem de install automat al aplicatiilor cu dependente cu tot. Nu este comod sa cauti rpm-uri ci sa adaugi medii de pe net conform tutorialelor de la noi de pe sit. Vei avea instant disponibile mii de pachete pe care le poti instala din Mandriva Control Center sau scriind in consola urpmi numeaplicatie.
4 - S-a publicat. Scuze pentru intarziere dar userii scriu atat de putin incat nu m-am obisnuit inca sa vizitez rubrica de validare articole. :-D Pare interesant...

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

pescorilo
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

cunosc foarte bine urpmi-ul si rpm-ul in general. pointul era ca pentru a sti de ce mirror ai nevoie sa il adaugi in urpmi.addmedia (/etc/urpmi/urpmi.cfg) trebuie sa stii pe ce mirror este un pachet, ce versiuni exista, etc. In fine vroiam sa stie si de acesta puternica unealta, care uneori te scoate mai usor din problema. Sa nu uitam ca default in urpmi vei avea doar cd-urile sau dvdurile pe care lea-i instalat sau ftpul de pe care ai instalat.

Micutzu
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Multumesc Adyx, pentru sfat, a mers, plus ca solutia se poate aplica mai multor aplicatii. E destul de tare. :-D

adyx
Re: Aceleasi probleme cu Valknut

Da, daca adaugi mediile contrib , plf free si nonfree ai cateva mii de aplicatii suplimentare disponibile. Practic ai cam toate programele disponibile pentru linux la un click de mouse.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.