2010.2 pierde conexiunea la internet

8 posts / 0 new
Last post
ono
2010.2 pierde conexiunea la internet

1. De un timp se intampla sa pierd pur si simplu conexiunea la internet, la intervale de timp aleatorii, iar daca pornesc iar calculatorul, se conecteaza putin si apoi se plictiseste iar. (RDS cu fir, prin router) Am Mandriva 2010.2 si numai aici se intampla. Pe masina mai am snow leopard, la care conexiunea merge fara intrerupere. Am pus, in paralel si temporar (ca doar am loc pe hard) fedora 15, fara sa pierd conexiunea la internet. La fel am incercat si cu ubuntu, inclusiv 11.10, si inclusiv mandriva 2011. Internet la discretie! Le-am sters. Gandesc ca nu se trage de la hardware. Cum eu am toate programele cu care lucrez pe mandriva 2010.2 si cum merg ceas toate, nu as vrea sa trec inca pe 2011, ca este kde cu care nu sunt familarizat. Pana una-alta, daca vreau internet intru pe partitia de Snow Leopard, dar nu este comod. Ma puteti ajuta cu un sfat?
2. Daca rezolv treaba cu internetul, as vrea sa fac o imagine pentru sistemul de operare in vederea reconstituirii (recover) daca lucrurile o iau razna. La snow leopard este time machine, dai doar un click, insa la mdv nu e asa.
Mi-am elaborat un algoritm cam asa:
2.1 Ma intereseaza doar sda1, (partitiile sunt sda1 cu sistemul, sda5 cu /home, si vreo 3-4 G swap). Cum pot determina (cu consola) cat ocupa o partitie, aici sda1?
2.2. Daca trec de 2.1, creez o partitie de marimea respectiva pe hard, unde am spatiu, sau pe un hard ambulatoriu, sau pe un usb mai maricel, vad eu.
2.3 Gasesc numele acestei partitii facute special (cat /proc/partitions). Sa zicem, sdc, cu respectiv, sdc1 - formatat ext4, cu mcc.
2.4 Folosesc data destroyer: dd if=/dev/sda1 of=/dev/sdc bs=1M si creez imaginea.
Daca este adevarat acest algoritm, atunci sunt pus la adapost. Daca nu, stau pe o bomba, cu cea mai mare naivitate. Rog mult un coleg care stie cum, sa ma lumineze putin si pe mine. Multumesc anticipat.

N3o
N3o's picture
Salut!

Salut!

Incearca sa lasi intr-o consola un ping google.com. Daca te deconecteaza si dupa asta atunci e chiar dubios... Altfel, ma gandesc ca dupa un anumit timp in care conexiunea nu e utilizata se deconecteaza, de aceea am zis sa incerci cu un ping.

Am patit ceva de genul asta pe WiFi dar nu stiu daca e cazul si la tine pe sarma; a trebuit sa opres optiunea de PowerManagement a placii:

iwconfig wlan0 -- cu asta vezi informatiile
iwconfig wlan0 power off -- cu asta opresti powermanangementul

Repet, nu stiu daca la tine e valabila treaba fiind pe o placa de retea cu fir si de alta marca.

ono
conexiunea net

Multumesc frumos, NO3! Verific toate amanuntele astea. Dar cu punctul doi, cu imaginea ar fi bine sa fac cum ziceam?

ono

maaxx
maaxx's picture
La punctul 2 foloseste

La punctul 2 foloseste comanda "df -h" (intr-o consola evident) sa vezi spatiul ocupat/liber pe sistemele de fisiere montate, pentru backup iti recomand Clonezilla, l-am folosit cu succes, face treaba buna.

' Zombie: "Thou canst not kill that which doth not live. But you can blast it into chunky kibbles." ' (Quake1 manual, chapter VI, section D, line 676)

ono
ping google.com nu raspunde

nu raspunde in niciun fel. Comanda iwconfig imi da raspuns ca nu am (si e corect) net wirelles. Se pare ca o ia razna daca pornesc qBittorrent, dar este doar o supozitie.

ono

ono
Revenire

Nu pot rezolva problema cu pierderea conexiunii de internet cu 2010. Ma gandesc sa incerc cu un pachet 2010 pwp, dar nu stiu de unde sa il procur. Adica as vrea discurile respective, pe care le-as plati. Imi trebuie doar 2010, pentru ca am aplicatii care merg cu 2.33 < kernel < 3. M-ar putea ajuta cineva de pe forum?

ono

symbianflo
symbianflo's picture
pwp 2010 nu stiu daca mai

pwp 2010 nu stiu daca mai poate fi gasita de cumparat , si in NICI UN CAZ SA NU CUMPERI 2011.0 POWERPACK,
dar ia o 2010 one si incearca in live daca merge cardul salvezi rpmurile pe hdd si le instalezi pe alea , dar hai sa
o luam pe rind , descarca 2010.1 ONE, ( live cd) si incerca daca cardul benzineste.


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

ono
2010.1 One

Trec acuma la treaba!

ono