2009.1 dual arch

4 posts / 0 new
Last post
ailito
2009.1 dual arch

Buna,
Sunt utilizator de Mandriva, fara a fi inginer IT, deci cunostinte limitate de administrare OS; am instalat de la 2005 aproape toate versiunile. Recent, pe un PC in arch duala, am instalat 2008.1 X86_64 fara nici o problema; Functionare OK, pe prolemele ce ma interesau ( Nu video, audio, etc !)
Am asteptat 2009.1 pentru a beneficia de noile versiuni mai cu seama Xorg (pentru o anumita aplicatie particulara la 2008.1 a trebuit sa fac down-grade ..la o librarie ..ca sa mearga . aplicatia ce pe 2007.1 mergea fara pb !)
Deci.. bucuroasa ca a aparut in fine 2009.1 ..mi-am facut DVD si cu i586 si xu X86_64 ! (Am nevoie de 64 pentr a avea un compilator pe 64 ..)
Bun .. mai intii X86 .. nici nu a putut incarca de pe DVD ..si s-a //blocat ..error .. media ! Bun .;am luat i586 .;l-am instalat OK, cel mic in dual arch .;instalat OK
Am refacut DVD de instalare (cu verificare iso..) si imposibil s ainstalez
Am facut, dupa indicatiile de pe acest Forum un boot.iso pe un CD, am boot, am setat reteaua, si am dat optiunea dee instalare de pe site (univ iasi ) !
Eroare din nou: media.cfg not found !!! :((..la partitionare !
Ce e de facut ?
Am banuit ca CD-ul a fost gravat pe un Re-writte.. dar si asa ! daca ar fi fost n-ar fi ajuns sa pot seta reteaua .;si sa selectionez site de instalare ?
Intrebare:
1 Se pot folosi partitiile existente ?(formatate) sau trebuie re-create in Ext4 ?
Am mai instalat un CentOS x86_64 pe un PC dual arch si pina acum.;din ianuarie se poarta minunat de stabil ! E chiar OK. !
Merci sa ma ajuteti cu un sfat !

ing. Patkos Csaba
ing. Patkos Csaba's picture
Re: 2009.1 dual arch

Eu sunt pe 64 biti, chiar de la aceasta editie (Intel Core 2 Duo) si merge impecabil, instalare fara probleme. Poate tu ai ceva AMD si variana x86_64 nu s-a inteles cu el ... nu prea am idee care e problema ta.

Da, se pot refolosi partitiile, de la toate Linuxurile catre toate celelalte si vice versa. In mandriva, mergi Mandriva Control Center (aka MCC) la harrdisk, unde faci si partitionarea, si doar setezi punctele unde vrei sa fie montate diferitele partitii, atata tot.

Csabi's BLOG

Linux registered user # 457717

N3o
N3o's picture
Re: 2009.1 dual arch

Salutare!

Bine ai venit printre noi!

Legat de instalarea prin internet (netinstall). Sigur ai setat calea corecta catre folderul de pe mirrorul roedu.iasi?

Alegi ca sursa FTP server
Faci setarile de retea
Pentru a alege mirrorul dorit poti seta manual sau semi-automat, alegand dintr-o lista. In loc sa alegi specify mirror manually dai mai jos pe 2009.1 si alegi un mirror aproape de tine. Ori Roedu daca apare ori surfnet.nl sau nluug.nl (din Olanda ambele dar au peering bun cu RDS cel putin).
Daca alegi pentru specify mirror manually atunci va trebui sa completezi in doua locuri calea catre folderul de instalare de pe mirror.
- pentru prima caseta, FTP Server: ftp.iasi.roedu.net
- pentru caseta de sub, Mandriva Linux directory: /mirrors/ftp.mandrake.com/official/2009.1/x86_64
Dupa asta ar trebui sa isi traga de pe mirror installerul si sa porneaca ca si o instalare normala.

P.S.: Imaginea boot.iso pentru x86_64 este asta: ftp://ftp.iasi.roedu.net/mirrors/ftp.mandrake.com/official/2009.1/x86_64/install/images/boot.iso

Nu trebuie sa schimbi filesystemul (din ext3 in ext4)! Default (cu setarile implicite) Mandriva va formata partitia tot in format ext3.

Succes!

ailito
Re: 2009.1 dual arch

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Well, am rezolvat intr-o juma de ora :) ceea ce mi-a stricat WE (nu ca am lucrat tot WE la asta :))

Iata cum:
1. am reluat download "iso" de pe alt web pe workstation(din 2008..alalalt PC sub 2007.1 e din 2007 !)  pe care am CentOS_X86_64, ..
2. am verificat md5sum, si re-gravat un DVD cu verificarea DVD (mi-am zis ca merita sa mai stric n DVD la limita nu ?)
Si ..a mers impecabil

Dupa care mi-am "sumat" si eu erorile comise, macar sa le tin minte :
1. Niciodata dupa un DVD "bushit" nu mai fac un altu pe aceesi unitate si acelasi iso ! ( sanse mici sa il faca bine !)
2. Niciodata nu pun un boot.iso pe un CD -re-writable >>si mai mult cu aceeasi unitate ce mi-a bushit DVD-ul

Bilant: 1. DVD-urile initiale erau prost scrise
          2. DC-ul de boot (ala cu boot.iso) era ..pe un re-write..si..banuiesc ..ca nici ala n-a fost bn.

Am setat bine reteaua..s-a conectat pe site ftp ..si ajunsese la partitionare 1 Acolo i-am dat sa foloseasca partitiile existente(PC-ul nu-i al meu..avea si Win pe el asa ca nu puteam sa risc !!) si acolo mi-a dat mesaj media.cfg not found !

Oricum, ca user Mandriva de la versiunea Mandrake 9.1 .. is chiar multumita ! CentOS 5.2 am fost obligata sa-l pun pentru ca Mandriva2008.1 pe 64 nu era in stare sa vada corect un RAID hardware ! CentOS-ul s-a descurcat de minune.. iar pentru uzul meu(fara sound, video, etc)..just work ..etse se pare versiunea cea mai stabila
Sa aveti o zi cu spor,