2 probleme

4 posts / 0 new
Last post
rocky
2 probleme

1. am 2 placi de sunet - una onboard si una pe pci - in fedora placa default era cea pe pci , pe mandriva in schimb vad ca e invers - cum fac sa pun default placa pe pci?

2. cum se pune default ca sesiune blackbox in loc de kde?

adyx
Re: 2 probleme

1. Indiferent cate placi de sunet ai le poti seta astfel incat sa poti iesi cu ce aplicatie vrei pe oricare din ele. De ex. sa spunem ca vrei ca XMMS sa se auda pe prima. Pornesti XMMS, te duci in Preferences ->ALSA output plugin -> Configure si alegi apoi placa pe care vrei sa iesi. La fel pentru orice aplicatie. La fel pentru Mplayer sau ce mai vrei tu. Toate iti permit sa alegi ce placa vrei sa folosesti.

2. Metoda cea mai simpla sa pui default blackbox este sa deschizi Mandrake Control Center -> Boot -> Enable autologin and select user...
Acolo vei putea alege ca X-ul sa plece automat si sa se logheze pe un user si un desktop ales. In cazul tau blackbox. Fisierele pe care le modifica acest utilitar tin de fiecare Desktop Manager in parte. KDM, GDM sau MDKDM. Cert este ca el altereaza fisierul /home/user/.desktop si acolo trece mediul de lucru care porneste daca nu te loghezi automat ci il lansezi cu startx din consola logat ca userul respectiv.

Succes !

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.

rocky
Re: 2 probleme

la prima problema chiar de mplayer era vorba; la xmms schimbasem deja placa de sunet, dar pe mplayer indiferent ce setari modific acolo tot pe cea onboard iese sunetul - e posibil sa nu se fi instalat bine pachetul?

adyx
Re: 2 probleme

Vezi ca acolo ai mai multe drivere de sunet. Ca sa configurezi placa trebuie sa alegi mai intai un driver. Nu stiu care este bun dintre ele, ia-le si tu pe rand. Eu am Mplayer compilat din surse, asta din distributie era cam funky si nu retinea setarile. Asta ar putea fi cauza. Vezi ca ai un tutorialla rubrica Invata cu privire la compilarea/instalare Mplayer.

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.
A.E.