2 distributii cu acceasi partitie /home

11 posts / 0 new
Last post
mihai
mihai's picture
2 distributii cu acceasi partitie /home

Sunt curios daca mai instalez o distributie pot folosii partitia /home pe care o am in mandriva? Tocmai a iesit Fedora 15 cu Gnome 3 si cum in virtualBox nu o pot folosii vreau sa o instalez dar nu vreau 2 partiti de /home diferite. Nu radeti da chiar sunt curios de asta. Daca nu se poate nu este problema, mai pot astepta pana avem si pe mandriva :)

mihai
mihai's picture
P.S.

Se intampla doar la mine sau si la altii ... De cate ori incep un topic nu imi apare in lista din dreapta! Se poate sa sterg acest cont si sa creez unul nou? pentru ca mai am si alte probleme cu el cum ar fi pe prima pagina sunt logat iar cand intru pe forum trebuie sa ma autentific din nou de fiecare data. ( nu ma plang :)) )

Patkos Csaba
Da-mi un mesaj pe privat si o

Da-mi un mesaj pe privat si o sa ma uit dar numai pe la sfarsitul lui iunie, acum am altele mai importante ... poate se ocupa altcineva pana atunci de problema.

Csabi′s BLOG

Linux registered user # 457717

N3o
N3o's picture
Se poate in principiu dar

Se poate in principiu dar posibil sa fie mici "bube" si anume:

- diferente intre numele folderelor de config ale unor aplicatii (ex. .kde4 in mandriva si .kde in altele)
- UID/GID diferit pentru user! -- asta ar fi cea mai mare "buba" dintre toate, din cauza asta posibil sa n-ai acces la fisiere din partitia /home dintr-un anumit distro;

expl. pe mandriva tu ai uid 500 si in Fedora sa zicem ai 1000 sau 1001....

Nu mai tin minte installerul daca iti permite sa modifici chestiile astea la instalare sau nu, daca da, ar fi perfect! (la mandriva sunt 80% sigur ca da)

Ca sa vezi ce uid/gid ai dai comanda ca user: id nume_user de expl: id mihai

Spor!

P.S.: Legat de problemele de postare, la "nu apare in dreapta" te referi in sidebar la "Topicuri noi"? Daca da, am observat asta, siteul indexeaza putin mai tarziu postarile si de aceea decalajul.

Legat de reautentificare, da patesc si eu dar parca numai din Opera, problema apare cand se trece de la http://mandrivausers la http://www.mandrivausers , cumva browserul sau poate drupal nu mai recunoaste sesiunea, asta e "boala" veche si in Drupal 6 era. Inca odata, n-am verificat mai atent sa vad, dar daca tin minte e mai mult vina browserului (Opera).

P.P.S: Lamuriri suplimentare la ce inseamna GID/UID gasesti aici: http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialManagingGroups.html

symbianflo
symbianflo's picture
"mici bube" ???? hmmm in

"mici bube" ???? hmmm in locul lui mi-as face un home mic dar separat .... daca bulesti home-ul nu tine nici figura cu rinstall si formatezi numai / , si sa nu pierzi datele care le ai in home , eventual fa-ti un backup.... si pe urma sa risti asta ptr ce ??? ptr fedora??? yacs, dupa experienta mea cu fedora mai degraba instalez un bubu decit fedora .... dar tu risca daca iti place sa traiesti periculos....
PS.
nu stiu cum se impaca btrfs din / ,cu ext4 din home , am citit o gramada de nasolii pe chestia asta....


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are

shogun1
shogun1's picture
O varianta posibila...

Salut. Folosesc de mai bine de un an o singura partitie /home pentru mai multe distributii fara probleme. Singura chestie: useri diferiti pe fiecare distro. Astfel un distro are /home/user1, alta /home/user2, /home/user3, etc. Adica pe un distro am cont de user dan, pe alta alex, stressat, shogun, etc (se mai intampla uneori sa incerc sa ma loghez pe-un cont gresit... :( ). Mi-a mers cu Mandriva+ Sabayon, Arch, Ubuntu, Slackware... Cand am instalat un distro in locul altuia am pus un nou user (asa se creaza /home/user_nou in /home) si apoi am sters directorul /home/user a distributiei "disparute"... Si muzica, filmele, torrentele, datele, etc le am in /home/user_din_Arch (fiind rolling-release Arch va ramane mereu...) si le accesez si din alte distributii.

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

mihai
mihai's picture
Atunci mai astept, nu as fi

Atunci mai astept, nu as fi riscat pentru fedora ci doar pentru Gnome 3 si tot timpul ma intrebam daca partitia /home poate fi folosita pe 2 sau mai multe distributii. Imi merge prea bine mandriva ca sa ma risc sa o bulesc cu alta distributie, daca era ceva simplu ma incumetam dar asa nu am nici un interes. Oricum este bine de stiut ca se poate face si asta, cand o sa am putin timp o sa ma joc cu asta in virtualbox doar sa vad cum este.

Acum am vazut ca apare mai tarziu topicul in lista din dreapta, nu stiam ... iar in legatura cu sesiunile credeam ca mi se intampla doar mie :)

shogun1
shogun1's picture
Mie mi se pare simplu si

Mie mi se pare simplu si sigur. Creezi la instalarea noii distributii un cont de user cu nume diferit de userul din Mandriva, formatezi doar /, nu si /home si asta e... Pur si simplu in /home vei avea un nou director /home/user_nou_Fedora.
Posibile probleme apar daca folosesti acelasi nume de user in 2 distributii, deci /home/user in comun. N3o a explicat mai bine decat as putea eu.
Dar daca ai dubii ai putea instala Fedora si fiind ceva temporar nu-i faci /home separat, doar /, caz in care poti monta (si folosi) partitia /home din Mandriva undeva in /mnt sa zicem ca si /mnt/date.

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

mihai
mihai's picture
Am inteles ca este usor de

Am inteles ca este usor de facut asta, daca instalez fedora sau o alta distributie pot folosii partitia /home in amandoua, dar nu am explicat eu bine ce vreau si de aia am zis ca este putin mai greu cand am citit ce a scris N3o. Am inteles ca partitia poate fi folosita dar eu ma gandeam la a folosii aceleasi dosare in ambele distributii. Adica acelasi dosar Downloads din /home in 2 distributii. Si banuiesc ca pentru asta ar trebuii sa am acelasi nume de utilizator in ambele distributii. Este mai mult o curiozitate nu ceva necesar la mine, dupa parerea mea daca ai avea 2 distributii care sa le tii tot timpul instalate si sa nu fie ceva temporar ar fi foarte util sa ai aceleasi dosare din /home in ambele distributii. Banuiesc ca la instalarea altei distributii cu un alt nume de utilizator este cam in genul unui alt cont de utilizator in mandriva, aceeasi partitie de /home dar dosare separate pentru fiecare utilizator.
Probabil se poate rezolva asta cu permisiile necesare intr-un fel sau altul, ideea este de a avea aceleasi dosare implicite din /home pe 2 distributii (acelasi nume de utilizator sau altul)

shogun1
shogun1's picture
O mica idee.

Daca Nautilus stie si el cate ceva din ce stie Dolphin, poti seta locatia implicita de deschidere in alt director, /home/user_mandriva in loc de Fedora...
Firefox pus sa descarce in /home/user_mandriva/Downloads...
Ktorrent setat sa descarce in /home/user_mandriva/Videos...
Player muzica setat pe ... Etc, etc, etc.

==Those who feel the breath of sadness Sit down next to me Those who find they’re touched by madness Sit down next to me Those who find themselves ridiculous Sit down next to me == http://stressat.blogspot.com/

symbianflo
symbianflo's picture
@shogunelu

@shogunelu
da cite ai instalat pe btrfs si userul pe ext4?
te cred si confirm ca extx cu extx merge ...
eu am 3 hosturi mdv2009.1/mdv2010.2 si sabayon si la mandriva am un %HOME unic , si la sabayon am pe aceeasi partitie
un alt user, si merge , problema e mult mai de sus aici ....

Eu ramina la parerea mea , fa-ti o partitie unica cu fedora , si home si "/ " daca e temporar , sau daca numai vrei sa incerci gnome3 descarca un live de gnome 3, cu suse am eu dar cred ca este si fedora, sau in virtual , cel mai bine asa .


http://www.mandrivausers.ro/ MRB aint no shit , :p Linux user number 507107 Nu dați banii pe prostii, puneți Linux pe PISI ![ARLUG]

Unix is user-friendly. It’s just very selective about who its friends are