sunet

2 posts / 0 new
Last post
valentin
sunet

Salut! Sunt incepator in linux si am urmatoarele intrebari (placa de sunet opl3sa3):
1. nu pot sa reglez volumul la mp3 sau la filme decat din aplicatie. Din mixer nu reusesc (Kmix nu detecteaza nici un mixer). In acest fel, cu boxele date la maxim de abia pot sa scot un volum mediu...
2. a doua problema este si mai jenanta: cand incerc sa vad un film cu mplayer sunetul este redat mai repede decat ar trebui. Asa pateam si in windows, insa acolo foloseam BSPLAYER care avea o functie gen MODIFY PLAYBACK RATE. Cum rezolv? Pe un alt forum am primit urmatorul rapsuns:
-speed
nu stiu ce sa fac cu setarea asta. In primul rand, nu rulez MPLAYER din linia de comanda.
3. am downloadat de pe net niste jocuri de linux, insa nu stiu sa le instalez. Cum se instaleaza fisierle cu extensie *.run si *.run.md5?

Vali
Re: sunet

1. la kmix misca de toate butoanele alea in sus si in jos si vezi care are efect. mai poti folosi si alsamixer. vezi ca s-a mai discutat despre el.
2 si la mplayer poti modifica "viteza sunetului" :D. eu am dat peste aceasta setare cand incercam cobinatii de taste. nu le mai stiu dar joacate si tu cu tastatura. parca erau tastele de la 1 la 0.
mai poti incerca si un alt player, de exemply kafein.
3. de obicei exista si un fisier readme sau install in care se explica cum se instaleaza fiecare pachet. fisierele care se termina in .md5 sunt fisiere de control ca sa verifici daca fisierul s-a downloadat corect. fisierele *.run le rulezi scriind in linia de comanda
sh *.run