|
yo5bdm
|
 |
« Reply #240 on: March 29, 2008, 02:45:28 PM » |
|
imi place, singurul lucru unde as avea de obiectat este reflexia de la Mandriva Linux si 2008.0, care daca este in pozitia curenta tre sa fie neagra, deoarece asa numai o umbra a unui obiect luminat din spate arata. Daca e o simpla reflexie atunci nu cred ca e bine sa fie asa alungita...
LE: datorita faptului ca nu mai sunt comentarii despre greselile din carte, cred ca putem de pe acum sa declaram oficial versiunea 1, si va invit dragi admini sa va ganditi la un loc pe prima pagina de unde sa se poata downloada, eventual cu un buton frumos. Coperta deja e gata putem spune. Deci ce ziceti?
|
|
|
|
« Last Edit: March 29, 2008, 02:53:18 PM by yo5bdm »
|
|
|
|
|
|
ing. Patkós Csaba
|
 |
« Reply #241 on: March 29, 2008, 02:53:47 PM » |
|
@yo5bdm ... si da si nu, reflexia depinde foarte mult de suprafata pe care e proiectata si de unghiul din care privesti ... cum noi nu avem definita nici suprafata si nici unghiul in 3D clar, cred ca varianta asta in persepectiva si colorata aduce un plus imaginii... eu l-as lasa asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #243 on: March 29, 2008, 03:58:53 PM » |
|
V11 rocks!!! cea mai tare!!! asta mio imprim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaTricks
|
 |
« Reply #244 on: March 29, 2008, 04:32:52 PM » |
|
Imi place v11. Cred ca am putea sa ne oprim la varianta asta. Evident ca putem sa continuam la infinit cu modificarile, insa in faza actuala cred ca deja e perfecta.
|
|
|
|
|
|
La inceput a fost . . . kernelul! Close Windows...Open Source.
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #245 on: March 29, 2008, 04:38:08 PM » |
|
sustin ideea lui MaTricks. oricum cel tarziu luni ne pregatim de lansare, deci trebuie sa fie terminate toate pana atunci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
N3o
|
 |
« Reply #246 on: March 29, 2008, 05:09:52 PM » |
|
Da, ultima versiune a copertii e super! Ramane asta.
Acum am terminat cu yo5bdm si o ultima revizuire a cartii. Am scos numerotarea la primele 3 pagini, numerotarea incepand de la pagina a 4-a cu numarul 4. Astfel afisarea numerotarii paginilor este corecta.
Pana deseara mai arunc inca un ochi peste toata cartea si urmeaza ca asta-seara / maine sau cel tarziu luni sa o publicam oficial pe site.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #247 on: March 29, 2008, 10:11:09 PM » |
|
Astazi este data de 29.03.2008. Suntem mai mult sau mai putin in luna Aprilie, luna care ne va aduce un nou release Mandriva Linux, si anume Mandriva Linux 2008.1 Spring. De aceea, dupa discutii cu mai multi dintre contributori, am hotarat sa amanam lansarea ghidului Mandriva pana dupa data lansarii distributiei, pentru a acoperi 2008.1. Intre timp vom continua imbunatatirea cartii. Practic o returnam la versiune beta, urmand a mai introduce unele capitole in carte. Unul din capitolele noi va fi o descriere a Mandriva Control Center (MCC), care va contine unele generalitati despre aceasta unealta a sistemului de operare. M-am gandit si la un glosar de termeni la sfarsitul cartii, ordonati alfabetic. Daca mai aveti idei de imbunatatire a cartii asteptam idei.
LE: Pentru a preintampina unele acuze de genul „voi sunteti de vina” propun adaugarea pe pagina 2 imediat dupa copyright a urmatorului text: „Autorii nu pot fi făcuţi răspunzători pentru pierderile cauzate de neurmarea sfaturilor şi avertizărilor din prezentul ghid, de lipsa de experienţă a utilizatorului, sau de cazurile excepţionale în care ar putea apărea incompatibilităţi. Folosiţi informaţiile prezente pe risc propriu.”, si astept pareri pentru imbunatatire
|
|
|
|
« Last Edit: March 29, 2008, 10:23:38 PM by yo5bdm »
|
|
|
|
|
|
ing. Patkós Csaba
|
 |
« Reply #248 on: March 29, 2008, 11:03:21 PM » |
|
Doar o mica rearanjare a frazei de desculpare - care de fapt este o idee foarte buna - in asa fel incat sa sune mai protocolar si sa fie mai clar:
"Autorii acestui ghid nu pot fi trasi la raspundere sau invinuiti sub nici o forma pentru eventualele pierderi materiale, de informatii sau orice alt prejudiciu cauzat de cititor/utilizator in urma informatiilor obtinute din aceasta publicatie. Autorii nu garanteaza compatibilitatea informatiilor cu toate modelele de calculator si cu toate variantele de sisteme de operare. Cititorul este de acord prin actiunile sale de aplicare a informatiilor obtinute din acest ghid ca actioneaza pe propria raspundere si nu va solicita despagupiri de nici o natura autorilor in cazul realizarii unor prejudicii de orice fel."
LE: propun la coperta modificarea 2008.0 in 2008.1 - SPRING (ma voi ocupa eu de ea), iar in josul paginii sa apara scris mai marunt "Editia I-a".
|
|
|
|
« Last Edit: March 29, 2008, 11:08:21 PM by ing. Patkos Csaba »
|
|
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #249 on: March 29, 2008, 11:11:51 PM » |
|
de acord cu amandoua, singura problema: corect este „Ediţia I” deoarece se zice Ediţia întâi şi nu Ediţia întâia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
N3o
|
 |
« Reply #250 on: March 29, 2008, 11:18:41 PM » |
|
Da, de acord cu cele de mai sus! Offtopic: pe vremuri era corect si ”întîiu” !  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #251 on: March 29, 2008, 11:26:17 PM » |
|
Întâiul ediţiu?  LE. Ca sa nu uit notez aici ca am de facut un teaser in spatele ghidului... Mi-am luat eu aceasta sarcina.
|
|
|
|
« Last Edit: March 29, 2008, 11:31:37 PM by yo5bdm »
|
|
|
|
|
|
romikele
|
 |
« Reply #252 on: March 30, 2008, 09:11:51 AM » |
|
De acord cu propunerile voastre, e bine sa nu ne grabim, mai ales ca 2008.1 final se apropie. Coperta V11 e OK, cu modificarile preconizate. Astept cu nerabdate Editia intai 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yo5bdm
|
 |
« Reply #253 on: March 30, 2008, 04:02:05 PM » |
|
am cuprins la pagina 2 ideea lui Csabi pentru fraza de desculpare, care suna foarte bine dupa parerea mea. acum lucrez la teaser, si poate ma apuc si de un mic glosar de termeni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|